Hopp til hovedinnholdet

Hun begynner å gråte ukontrollert og plutselig.

Jente 15 år
 

Spørsmål

I skoletimen før juleferien skjedde det noe merkelig til meg som har skjedd to ganger før også. Jeg skulle spørre mattelæreren min om hjelp på en oppgave, og med en gang han sto rett bak meg begynte jeg bare å gråte helt uten videre uten kontroll. Jeg fikk utrolig vondt i hodet og det føltes ut som jeg ble overopphetet. Aner ikke i det hele tatt hva som skjedde, men jeg lot som ingenting så bra jeg kunne, og var tilbake som normalt 5 minutter etter han hadde gått. Som sagt har dette skjedd 2 ganger før, og alle gangene har jeg bare begynt å gråte helt uten videre. Og da mener jeg ikke bare 2 tårer, men ordentlig mye gråting. Noen anelse om hva det kan være?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint du skriver til ung.no.

Det er vanskelig for meg, ut ifra det du skriver her å gi deg noe klart svar på hva dette kan skyldes. Jeg tror det beste du kan gjøre er å ta deg en tur til helsesøster eller eventuelt fastlegen din og spørre der. Da kan de stille deg en del spørsmål som jeg ikke får gjort her, slik at det blir et litt større bilde enn det du her beskriver. For eksempel: Er det kun denne læreren det gjelder? Får du noen andre "symptomer" enn hodepine og overopphetelse?  Kjenner du for eksempel noen hjertebank, blir du klam i hendene, svimmel el.? Hvor lang tid tar det før hodepinen går over? Kan det være et angstanfall du opplever? Bruker du noen medisiner til vanlig? Når i menssyklusen din har dette skjedd? osv.

Som du kanskje skjønner så er det ikke nødvendigvis helt unormalt å ha det slik som du har det, og spesielt ikke i den alderen du er i nå! Men det er verdt å sjekke det ut slik at det ikke er noe annet "galt". Og det er sikkert viktig for deg å få svar på hva det kan dreie seg om?!

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser