Hopp til hovedinnholdet

Er trist hele tiden + hvordan kan jeg like folk på min alder?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg tror jeg er anderledes... jeg liker eldre gutter. Mye eldre, jeg er forelsket i en som er 10år eldre enn meg. Jeg fikk nesten følelser for AL passcino han fra The GODFATHER... han er old ass. Eg veit ikke, noen ganger vil jeg gråte andre ganger vil jeg smile.. men jeg er forandret meg..det er lenge siden jeg har smilt..og har ment smilet. Jeg smiler ikke mer sånn som eg gjor før. Alt er grått for meg.. Hvordan kan jeg starte å like gutter på min alder og som er stygge.. siden alle de stygge er greie og blir forelsket i meg. /unnskyld, ingen er stygge... men , hvis dere fortår hva eg mener... forhold til JB. Siden han er likzzom perfekt/

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

For det første: Hvis du føler at alt er trist og at du ikke har noen grunn til å smile lengre så synes jeg absolutt at du bør prate med noen om det. Da er det jo noe som er galt. Tenk gjennom hva det er som gjør at du er trist, hva som plager deg eller hva du tenker på de gangene du er trist. Tenk også på hva som kunne fått deg til å bli glad igjen! Hva liker du å gjøre? Hva gleder deg? Er det kanskje en hobby du kunne tatt opp igjen? Har du for lite å gjøre på fritiden? Er du for lite sammen med venner? Ofte trenger man å ha noe å henge fingerne i, og man kan bli trist bare av det å ikke ha noe å gjøre eller å være mye hjemme. Hvis du ikke finner ut av det selv, eller hvis dette stikker dypere enn de eksemplene jeg kom med, så synes jeg du skal ta deg en tur til helsesøster på skolen. Det kan være godt å snakke med en som ikke kjenner deg om alt du føler og tenker på. 

Jeg synes ikke du skal tenke at du må begynne å like stygge gutter. Du skal like de guttene som du synes er interessante, kule og som får deg til å føle deg bra! Og helst noen som er litt nærmere din egen alder enn 10 år eldre. Det er vanlig at gutten er litt eldre enn jenta i et forhold - rett og slett fordi jenter modnes tidligere enn gutter. Det er derfor ikke noe galt i om du finner en gutt som er 2-3 år eldre. Prøv å møte nye mennesker og gutter, bli kjent med venners venner. Vær med på aktiviteter og arrangementer der du vet det kommer til å være folk på din alder, eller prøv å møte nye via hobbyer eller fritidsaktiviteter - da har du også større sannsynlighet for å møte noen med lignende interesser som deg som du vil like. Det er slik man blir kjent med folk! Kanskje bør du også gi de guttene som liker deg en sjanse. Ikke døm dem fordi du ikke synes de ser like bra ut som Justin Bieber, men ta deg tid til å bli kjent med dem. Kanskje blir du overrasket.  

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser