Hopp til hovedinnholdet

Jeg synes livet er veldig vanskelig og uutholdelig, hva skal jeg gjøre.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei,jeg orker ikke mer!jeg føler at alt jeg gjør er feil.uansett hvor jeg er.utenom på håndballbanen.da føler jeg at jeg endelig klarer å gjøre noe riktig.håndball er det eneste som holder meg i live.jeg vet ikke hva jeg skal gjøre!en stund tenkte jeg bare på å dø.selvmord var det eneste som føltes riktig.så fikk jeg kjæreste og fikk nye venner, alt var helt perfekt.når kjæresten begynte å spørre om sex orka jeg ikke mer han var16og jeg var13.han var så snill,men jeg visste det ikke kom til å gå bra.jeg gjorde det slutt og alt ble et rent helvete,jeg begynte å kutte meg igen og begynte å ta litt mer av diabetestablettene mine en det jeg skulle.jeg har kommet over det nå,men kutter meg fortsatt.jeg vil fortsatt dø. jeg gjør ingenting riktig. vennene mine svarer meg ikke lenger,skolen er bare et mas, jeg har ikke gjordt lekser på et halvt år,jeg vet ikke hva jeg skal si til folk som lurer på om jeg har det bra. hva skal jeg gjøre? jeg vil egentlig bare dø nå...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
.Hei
Takk for at du tar kontakt med oss i ung.no
Slik du beskriver livet ditt så har du det veldig vondt og vanskelig. Slik jeg hører det er du veldig fortvilet og vet ikke hva du skal gjøre. Det er derfor bra og viktig at du tar kontakt her for å søke etter råd for å få hjelp. Og det er hjelp å få!!
Du skriver ikke  noe om foreldrene dine, men stoler du på dem så fortell moren eller faren din om hvordan du har det med deg selv. De kan sammen med deg ta kontakt for videre hjelp.
Om du ikke opplever at du kan snakke med noen hjemme så skal du ta kontakt med skolehelsetjenesten så fort du kan. Til helsesøster kan du fortelle alt til og hun kan hjelpe deg videre slik at du får kontakt med fastlege, evt. henvisning til psykolog. Skolehelsetjenesten er vant til å hjelpe ungdom med slike problemer du har, og de er vant til å snakke med foreldre også. Kanskje kan du og foreldrene dine snakke sammen med helsesøster om dine problemer.
Du sier at håndballen er det eneste som betyr noe for deg i livet, så flott at du trives der. Er det slik at du også liker godt treneren din? Er det en person du kan snakke med om det som er vanskelig? Det kan være lurt å ta en prat om det som tynger deg, slik at treneren vet litt om det, og kan hjelpe deg videre i hva du bør gjøre.
Det er viktig at du søker hjelp for dine problemer nå!

Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise