Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvordan kan jeg bli bedre på å snakke med folk jeg ikke kjenner.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hvordan jeg kan bli bedre på å snakke med folk jeg ikke kjenner så veldig godt. Jeg er samboer med kjærsten min og i helgen var vi i bursdagsselskap hos familien hennes, og etter selskapet klagde hun over at jeg ikke var noe sosial der og kun svarte på spørsmål jeg ble stilt, at jeg aldri var noe særlig med i samtalen. Dette har vært et problem for meg en stund og kjærsten min fortalte også at en venninne av henne sin kjærste hadde også klage over at jeg var veldig sjenert. Syntes det er vanskelig å snakke med folk jeg ikke kjenner, hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Det er helt normalt å være litt sjenert når det gjelder å snakke med folk man ikke kjenner, og det å snakke med familien til kjæresten sin synes nok mange kan være litt skummelt. Men som med mye annet så er også dette en øvingssak. Du må rett og slett hoppe i det og tørre å snakke litt mer. Husk at både familien til kjæresten din og andre er interessert i å høre hva du har å si, og bli bedre kjent med deg. En fin strategi kan være å starte samtalen med å stille litt spørsmål om den du snakker med, for eksempel og jobb, interesser, ferieplaner osv. Folk er generelt veldig glade i å snakke om seg selv, og så vil jo de antagelig stille deg spørsmål tilbake, og da har du samtalen igang. Og ikke se ned i gulvet men møt blikket til den du snakker med.

De første gangene er vanskeligst, etter det vil det nok bli lettere og lettere, og jo mer du tør å snakke med folk, jo mer vil du også bli inkludert og snakket til.

Jeg legger ved et par artikler som kan være nyttige for deg. Lykke til! 

 Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ti tips til småprat

Gutt og jente prater sammen (colourbox.com)

Skal du på fest, en samling eller møter, er sjansen stor for at du møter noen du ikke kjenner. Det er både hyggelig og nyttig å kunne noen triks for å bryte isen og bli kjent med ukjente.

Les mer

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Inn- eller utadvendt?

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse