Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg være utvekslingselev når jeg strever med angst

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg går siste halvår av tiende og har veldig lyst å reise på utveksling til USA. Problemet er at jeg sliter med angst. Den sosiale delen av angsten går det bedre med nå. Var på språkreise sist sommer og greide å få venner ganske raskt og greide å holde samtaler med de norske fra første dag. Tok litt lengre tid før jeg snakket sikkelig med de spanske vi var med men når jeg først gjorde gikk det helt fint. Men det som er problemet nå er at jeg sliter enda en del med skolearbeid. Sliter med å skrive oppgaver hvor oppgaven er veldig åpen og ikke har konkrete spørsmål. Vet ikke helt hvorfor det er slik men har en tanke om at det er fordi jeg er redd for at de som leser skal dømme det jeg har skrevet. Jeg har også ikke hatt muntlige oppgaver på 1 år nå men jeg skal prøve å ha den neste muntlige foran læreren, så vet ikke hvordan det kommer til å gå. Så spørsmålet mitt er vel egentlig om det vil være mulig for meg å være en utvekslingselev eller burde jeg bare droppe å tanken om utveksling.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg er usikker på hvor alvorlig angsten din er.  Utfra det du skriver, høres det ikke ut som det er så alvorlig nå? -Om du selv føler at den ikke er et stort problem i hverdagen, så bør den jo ikke være til hinder for deg.  -Og; Den beste måten å får redusert angsten på, er jo å utfordre den.  

Det høres ut som du får noen "utfordringsmuligheter" nå ut over med muntlige og skriftlige oppgaver.  -Ta imot dem og bruk dem til å våge deg til å gjøre ting SELVOM du gruer for det.  -Gi deg ros etterpå for at du turte (at du tør, er viktigere enn prestasjonen i denne sammenheng).  

Prat også mer med læreren din som kjenner deg om dette og med andre som kjenner deg.  -Og gjør det DU ønsker og ikke det andre ønsker at du skal gjøre.  Kjenner du at du er litt utrygg på å reise ut, så går det an å utsette det.  Det er jo også muligheter siden til å komme seg til utlandet.  

Lykke til med valget ditt!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Flyttet hjemmefra - hjemlengsel?

GHutt ser lei seg ut (colourbox.com)

Flytte langt hjemmefra for å studere for første gang? Da er det fort gjort å føle seg litt alene. Få tips om hva du kan gjøre med følelsene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser