Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke hvordan jeg skal bli glad igjen

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med livet mitt. Jeg har lyst til å drepe meg selv, men samtidig så tenker jeg at det blir egoitisk av meg. Jeg er lei av en voldelig mor, venner som ikke bryr seg. Jeg er lei av meg selv. Jeg er lei av hvor svak jeg er mentalt og fysisk og selvom jeg har venner, føler jeg meg ensom. Jeg blir lett sur og alt irriterer meg. Jeg gråter meg selv til søvn hver natt. Jeg vet ikke hvordan jeg skal bli glad igjen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Det høres ut som om du ikke har det så bra for tiden og at du kunne trenge noen å snakke med. 

Du sier at du har en voldelig mor og det er jo absolutt ikke greit. Det er viktig at du får fortalt dette videre sånn at du kan få hjelp til å få det bedre hjemme. I Norge er det ikke lov til å slå barn. Du kan selv ta kontakt med barnevernet, eller du kan snakke med en annen voksen du stoler på om hvordan du har det hjemme så kan du få hjelp til å ta kontakt med barnevernet. Du kan også ringe Alarmtelefonen for Barn og Unge på 116 111.

Det er trist å høre at du ikke liker deg selv og er lei av deg selv. Det er lett å bli motløs og kritisere seg selv når ting er vanskelig i livet og derfor håper jeg du kan be om hjelp sånn at du kan få hjelp til å se at du ikke trenger å være så streng med deg selv og at du kan få det bra igjen.

Du kan for eksempel snakke med helsesøster på skolen eller gå til Helsestasjon for Ungdom. Dette er et gratis tilbud hvor du ikke trenger å bestille time. Her jobber det helsesøster, lege, ofte også psykolog og andre faggrupper. 

Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttige for deg å lese.

Jeg håper du tar kontakt sånn at du kan få hjelp til å løse den vanskelige perioden du står oppe i akkurat nå.

Husk at du er en viktig og verdifull person. Jeg ønsker deg alt godt!

 

 Hilsen psykologen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser