Hopp til hovedinnholdet

Føler meg ensom og klarer ikke å sosialisere meg

Gutt 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en gutt på 15 år å i det siste har jeg følt meg ensom. Jeg har liksom folk jeg er med på skolen å i gjennom idrett. men det er liksom når jeg er hjemme så sitter jeg bare hjemme i sofan å ikke gjør en ting. Jeg går liksom aldri ut og har det kjekt. Jeg klarer ikke å sosialisere meg, alle kommuniserer gjennom snapchat og facebook. men jeg klarer ikke. jeg er liksom alltid redd for å gjøre feil. å jeg føler dette også har gått utover skolearbeid. frå å få 4 i snitt ligger jeg nå på en 3 er i nesten alle fag utenom i gym. tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du tenker en del på at du en ensom og på at du ikke våger å ta mer kontakt.  

Du forteller at du er med folk på skolen og gjennom idretten.  -Det kan være lurt å minne deg om at du får det til da og også jobbe med å akseptere at noe alenetid også er helt OK.  

-Jeg leser det du skriver som om du har et ØNSKE om å være mer sosial også ellers, men at du er usikker på hvordan du skal få det til.  Det er den redselen for å gjøre feil som ser ut til å hindre deg.  

De fleste har en indre "kritisk" stemme som sier at man kan dumme seg ut eller ikke være bra nok.  Det å stille noen kritiske spørsmål til denne stemmen og ikke la seg styre av den, kan være lurt.  Det er mulig! 

Les mer om det i artikkel under.

Så handler det om å bestemme seg for å prøve å gjøre NOE for å få en endring.  -Bestem deg for å spørre en i klassen om å møtes etter skolen eller i helgen, bestem deg for å våge deg uti litt kommunikasjon også på digitale måter. -Be evt. om litt råd fra en god venn om du er usikker.  De fleste liker jo å bli spurt om råd og gi hjelp.  

-og øv litt på å kose deg litt i eget selskap også.  Les en bok, se en film, tren litt på egen hånd eller vær litt med familien.  

Lykke til videre.  Dette skal gå bra når du nå tar tak i det.  Legger også ved noen flere artikler som kan være til nytte.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Redd for å dumme deg ut?

Gutt som er flau (colourbox,com)

Har du lyst til å prøve noe nytt, men stoppes av redselen for å kunne mislykkes? Les hva du kan gjøre for å våge allikevel og bygg opp selvtilliten din skritt for skritt.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Usikker jente står aleine (colourbox.com)

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse