Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg føler meg ikke så velkommen når flere venner er sammen.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går nå på 1 VGs. Da jeg begynte ble jeg kjent med to stykker i klassen og det samme ble en venn av meg som jeg kjente fra før av.Problemet mitt er at jeg ikke føler meg så veldig velkommen når vi er alle fire sammen,og det blir bare de tre som tar bilder med hverandre osv. Dette er veldig sårt og ender bare med at jeg blir nesten helt stille og har mistet litt gløden og lysten til å snakke med dem,selv om jeg prøver så godt jeg kan. Jeg blir invitert med på ting og sånt,men føler bare at de tre har blitt så nærme,og at jeg blir veldig usynlig. Ble mobbet på barneskolen noe som har gjort meg veldig usikker sosialt. Håper du kan hjelpe med med dette og tusen takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Den følelsen av å være litt utenfor som du beskriver er ikke noe hyggelig, og jeg skjønner at det er sårt for deg og at du blir demotivert. 

Men så er det jo sånn at man oppfører seg litt forskjellig etter hvem man er sammen med. For eksempel kan det være noen venner man gjerne tar bilder med og gjør litt "crazy" ting med, mens man liker bedre å prate og være sammen på andre måter med andre venner. Så det er jo ikke sikkert at vennene dine har samme opplevelse av dette som deg. Og det at de inviterer deg med på ting er jo veldig postivit. Alliekvel er du jo inne i en litt ond siker hvor du trekker deg litt ut, og det er viktig at du snur den trenden.

Jeg anbefaler deg å starte med å ta litt mer initiativ, både i samtaler og når dere gjør ting, men også til å finne på ting untenom. Du trenger jo ikke vente på en invitasjon fra de andre, det kan jo like gjerne være deg som inviterer. Da kan du jo også velge litt hva dere skal gjøre. Vær også aktiv i samtaler, still spørsmål og vis at du vil være en del av ting. Ofte er det sånn at hvis man involverer seg mer, så blir man også mer involvert av andre.

Hvis dette ikke fungerere, kan det være lurt å ta en prat med venninnene dine. Fortell dem hvordan du har det, og at du føler deg litt tilsidesatt. Men hvis ting fortsatt ikke endrer seg, bør du nok vurdere å bli bedre kjent med andre og få noen nye venner som du har det bedre med.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Inn- eller utadvendt?

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap