Hopp til hovedinnholdet

Hva er normal vekt for en 13 åring?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 12 år og jeg har lyst til å slanke meg... Jeg føler meg ganske komfortabel med kroppen min, men problemet er at når jeg er med venner, føles det ut som om de er mye tynnere enn meg, og da føler jeg meg egentlig ganske tjukk... Og da mener jeg lårene mine. En gang var meg og fotballaget mitt på en cup. Noen av venninnene mine hadde spilt ganske lenge og hadde klær som laget ga dem før. Og da sa de " Disse shorts er så store, de andre er mye bedre " så snudde hun ene seg mot meg og sa "Men de er vel stor nok for deg, du som har så feite lår." Hun andre venninnen så på hun og hun så overrasket ut, herregud tenk at hun jeg kaller bestevennina mi er en sånn drittsekk mot meg! Men nå er det bare dumt å gå med shorts og jeg er egentlig ganske flau over lårene mine. Mamma og pappa sier at jeg ser perfekt ut for alderen, men hvorfor i all verden skulle da en venn si noe så stygt. Jeg veier 48 kg... Jeg lurer på hva som er normal vekt for 12-13 åringer.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Gjennomsnitt på hva en 13-årige jenter veier ligger ca på 45 kg og oppover. Du skriver ingenting om din høyde, men jeg tenker at du skal stole på din mor og din far sier om at du ser perfekt ut for din alder.

Vekten er ofte varierende i puberteten, vi kommer i alle fasonger og former, og vekten avhenger i høy grad av gener, muskler og høyde. 

Prøv å ikke sammenlign deg med andre. Man har forskjellig kroppsfasong og bør ikke sammenligne seg med hvordan andre ser ut.

Jeg er enig med deg om at det var stygt gjort av din venninne å si noe slikt til deg. Kanskje hun er misunnelig på deg for et eller annet? Prøv å ikke bry deg om det hun sa. Det sier mer om henne enn om deg. Ikke la det påvirke din selvfølelse. 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Slanking
Tilbake til spørsmål og svar