Hopp til hovedinnholdet

For sjenert for læreplass i barnehagen?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går nå barne- og ungdomsarbeider vg2. Jeg har hatt praksis i barnehage og er i den minste avdelinga nå, men jeg føler ikke det funker helt så jeg aner ikke hva jeg vil bli!!. Jeg er liksom litt sjenert og sånn sosial akward.. liksom de som jobber der er så flinke og snakker høyt til ungene liksom:"oi, fant du den, så flink du er"! Osv, mens jeg hadde aldri klart det, jeg er veldig stille. Liksom når et barn kommer mot meg og fks skal gi meg en bil tenker jeg "Ånei, Ånei, hva skal jeg gjøre nå dette er så ungehagelig og flaut skal jeg liksom lage brummelyd",også tenker jeg "håper ikke de voksene ser på meg nå". Osv. jeg føler at å ha meg der bare blir til mer styr enn hjelp! Til vanlig så sier folk jeg er sjenert men noen ganger er jeg litt i tvil, for tenker jeg bare er veldig stille, men når det kommer til slike situasjoner ser jeg veldig godt at jeg er sjenert.Det jeg tenker er hvor i huleste jobber de som er like meg? Jeg har søkt lærling men er det for sent å søke påbygg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet! Det er fint at du tar kontakt med oss. Du setter på en fin måte ord på hvor vanskelig det kan være å møte andre mennesker, i dette tilfelle de minste barna i barnehagen.

Tror de fleste kan sette seg inn i hva du føler, spesielt med de minste barna. For noen kommer kommunikasjon med de minste helt naturlig, men for de fleste er det litt prøving og feiling på hva som funker. Husk på at de som allerede jobber i barnehagen har fått masse trening med å snakke med barn, det er ikke forventet at du skal være ekspert. Det tar tid å bli trygg på seg selv. Prøv og ikke vær så streng med deg selv og tenk på at barna bryr seg ikke så veldig om hva du sier, men at du viser innlevelse.

 

Å kunne kommunisere med barn og foreldre er en viktig del av barne- og ungdomsarbeideryrket. Hvis du får læreplass, blir det viktig for deg å arbeide bevisst med dine ferdigheter her. Barnehagen forventer ikke at du kan alt når du begynner, men du må være villig til å lære. Se mer av hva du skal jobbe med som lærling i læreplanen for faget.

Søknadsfristen for påbygg for høsten har gått ut, men du kan kontakte inntakskontoret i fylkeskommunen for å høre om det finnes ledige plasser.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Usikker jente står aleine (colourbox.com)

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser