Hopp til hovedinnholdet

Jeg har noen klumper bak på tunga, hva kan det være?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Pga mye mandelpropper er jeg godt kjent med hvordan det ser ut i munnen/halsen. Jeg skal operere ut mandlene pga disse proppene. For en stund siden oppdaget jeg et slags vev bak tunga. Om man tar på mandelen og følger nedover bak tunga, IKKE på tunga, så er det sånne rugler der. Greia er at på venstre side ser jeg dette vevet ganske godt om jeg presser ned tunga. Det er litt hvite prikker på dem. Problemet er at dette vevet vokser og blir større. Nå har det vokst seg oppover mot mandelen. I tillegg er jeg helt blå/lilla ved siden av mandelen. Det gjør ikke vondt. Jeg vet jo ikke hva det heter, så får ikke googlet meg fram til om det er normalt eller ikke. Burde jeg bekymre meg? Skal nevnes at jeg er litt hypokonder, men begynner jo å lure når det vokser noe i munnen. Røyker ikke.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er mest sannsynlig at dette er noe som heter tungebasis tonsiller. De er en del av lymfenettverket som mandlene dine også er en del av. Disse passer på å sjekke alt som kommer inn i kroppen slik at immunforsvaret ditt er mer trigget. De kan hovne opp og bli mer synlige slik som mandlene dine. 

Siden du skal få behandling for mandlene dine så ville jeg ikke vært bekymret. Bare snakk med legen som skal behandle deg så vil de se over dette også. 

Hilsen Legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Redd for å være syk? - om bekymring for sykdom, helseangst og hypokondri

Nervøs jente (colourbox.com)

Kan jeg ha en alvorlig sykdom? Det er ikke uvanlig å merke slike tanker, men for noen kan tankene ta mye tid og krefter. Sterke og overdrevne bekymringer for sykdom kan føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse