Hopp til hovedinnholdet

Hun ønsker å snakke med noen om skilsmissen.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt skilte foreldre i litt over 8 år. Jeg kom meg fint gjennom selve skilsmissen, men har slitt litt i ettertid. Det hender jeg har dager hvor jeg ikke klarer å tenke ordentlig og bare ligger i senga og griner. Noe jeg tror hadde vært godt for meg, er om jeg kunne snakket med noen. Helsesøster har jeg vurdert å gå til flere ganger, men tør ikke helt. Jeg ønsker egentlig at helsesøster skal oppsøke meg, og ikke motsatt. Noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (13)

Så fint at du ønsker å snakke med helsesøster om det du strever med nå. Det tror jeg vil være godt for deg.

Det er normalt å tenke mye og streve med ting som skjedde for lenge siden. Disse tankene, følelsene og bekymringene kan dukke opp etter lang tid. Da er det lurt å ta kontakt med en voksen som er god på akkurat dette og kan hjelpe deg videre. Du er tøff, reflektert og moden, som tar tak i situasjonen din og ønsker hjelp.

Det er ikke alltid så lett å ta kontakt med noen du ikke kjenner første gang. Mange synes det kan være litt skummelt å gå å banke på døra til helsesøster den første gangen - da kan det være fint med litt hjelp.

I dag har de fleste helsesøstre en mobil de bruker. Kan du sende henne en sms på den, si at du vil snakke med henne med synes det er vanskelig å komme på kontoret alene. Da vil hun kanskje si at hun kan hente deg i klasserommet eller møte deg et annet sted på skolen. Er det et sted på skolen du tenker er fint å møtes?

En annen måte å få kontakt på kan være å snakke med en lærer du stoler på og liker. Da han han/henne snakke med helsesøster på dine vegne. På forhånd kan du fortelle læreren hvordan du vil at helsesøster skal ta kontakt med deg. Om det er via sms, i klasserommet eller sammen med læreren. Det er opp til deg.

Du kan også ta med deg en venn til helsesøster. Vennen din kan følge deg opp og hjelpe deg med å si det du vil si. Det er veldig fint, og en god støtte, å ha med seg en venn når man synes noe er litt vanskelig.

En av foreldrene dine kan også hjelpe deg med å ta kontakt. De kan ringe/sende sms/mail til helsesøster.

Det er mange måter å få kontakt med helsesøster på. Du må finne den måten som DU er fortrolig med.

Helsesøster er en person som er flink til å snakke med ungdommer om absolutt alt. Du trenger ikke si så mye med en gang, hun vil hjelpe deg med å sette ord på det du føler.

Jeg håper du finner en metode å komme i kontakt med helsesøster på som passer for deg og at du kan prate med henne snart. Slik som du har det nå, er ikke bra, og du fortjener å ha det bedre.

Les gjerne artiklene under svaret.


Lykke til!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser