Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bekymret for venninnen min som har blitt veldig mye tynnere.

Jente 16 år
 

Spørsmål

så jeg har ei besteveninne som alltid har vært typisk småsur til tider og lei seg avogtil, i tillegg så har aldri spisevanene hennes vært helt på topp. Så i begynnelsen av året så ble hun sammen med en gutt. Disse to er hodestups forelsket i hverandre. Han her gutten kjenner jeg også veldig godt og jeg tror at han vil hennes aller beste sånn som meg. Helt siden de ble sammen gjør hun ikke annet enn å værme me han, og viss hun er med vennene sine snakker hun nesten bare om han eller snakker med han. hun har det ikke gøy når hun er med oss lengre og jeg føler at jeg har mistet en venn totalt. Etter han, så har hun begynnt å få angstanfall og i tilegg har hun blitt sykt mye tynnere. Noen dager ser hun ikke frisk ut i det hele tatt. Situasjonen hennes har forværret seg så mye mer enn før. Ofte så har jeg tenkt at viss hun ikke vil ha hjelp fra noen venner så velger hun det selv, så jeg trenger ikke bry meg mer. Men jeg er så bekymret og jeg tenker mye på det, vil det beste for hun.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er tungt å se at venner strever og har det vanskelig. Det er bra at du har omsorg og bryr deg om henne, det tror jeg er viktig for venninnen din.

Jeg klarer ikke å forstå om du har snakket med henne om situasjonen eller ikke, men hvis du ikke har det så vil jeg råde deg til å gjøre det. Fortell henne at du er bekymret for henne. Fortell hva du ser, som at hun ser tynnere ut og har angstanfall. Da viser du at du ser henne og virkelig bryr deg om henne. Om hun ikke er klar for å dele problemene sine med deg enda, kan det uansett være godt å vite at du er der for henne hvis det trengs. Det viktigste en venn med problemer har behov for, er at du er forutsigbar som venn. At du holder avtaler, at du er som før, at dere kan finne på vanlige ting sammen og være sammen uten at problemene får for mye fokus.

Det er mange ungdom som er bekymret for vennene sine, og det kan være veldig vanskelig å ha det slik. Derfor er det viktig for deg å prate med en voksen du stoler på om det du ser. Hvis du ikke vil si hvem det gjelder, så kan du snakke med helsesøster. Fortell hva du er bekymret for, og kanskje kan dere sammen finne ut av hvordan du kan hjelpe venninnen din best mulig.

Jeg ønsker deg masse lykke til! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Vil du hjelpe en venn som har spiseforstyrrelse?

Jente trøster venninne(colourbox.com)

Det kan være vanskelig å se om noen har en spiseforstyrrelse. Har du mistanke er det viktig at du er en god venn og snakker med vennen din, og forteller at du er bekymret. Men du kan ikke ta ansvar for å hjelpe vennen alene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser