Hopp til hovedinnholdet

Sliter med angst, depresjon og har selvmordstanker.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 15-år å klarer ikkje gå på skolen mer... jeg har angst å store deprisjons problemer men føler ingen tar meg seriøst så prøver å sjule meg for foreldrene mine sånn de trur jeg er på skolen Men probleme er at jeg ikkje klarer å gå på ungdomsskulen mer men vil inn på Vidergående skole men i tillegg bytta jeg nettopp skole men tåler ikkje å vær der lenge vurderer selvmord for jeg orke ikkje mer

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det hjelper deg ikke å skjule for dine foreldre at du ikke drar på skolen! Det du gjør da er at du utsetter og forverrer det du sliter med av angst og depressive plager. Det du heller skal gjøre er å snakke med dine foreldre og/eller med helsesøster på skolen der du går om det du sliter med av angst og depresjon. Si klart fra at du har det vanskelig, at du ikke klarer å gå på skolen og at du av og til sliter med selvmordstanker. Vis gjerne dine foreldre/helsesøster det du har skrevet her til oss i UNG.no.

Jeg kan forstå at du syntes at skolen er vanskelig og at du derfor kan se fram til å begynne på VGS. Men jeg håper at du forstår at du ikke kan begynne på VGS før du er ferdig med ungdomsskolen, og at dersom du fortsetter å ikke møte opp på ungdomsskolen så vil du ikke klare å fullføre skolen og dermed ikke kan begynne på VGS til planlagt tid.

Det er derfor svært viktig for deg at du skaffer de hjelp slik jeg har anbefalt deg her! Snakk med dine foreldre/helsesøster på skolen og vis gjerne det du har skrevet her til oss i UNG.no.

Jeg legger ved noen artikler til deg her som jeg tror du vil ha veldig god nytte av å kikke litt på.

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser