Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg er kjempe stresset for tiden det er tentamen og masse annet som skjer.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er kjempe stresset for tiden det er tentamen og masse annet som skjer. Jeg er kjempe sliten. Itilegg trenger jeg noen å snakke med om dette. Jeg har itilegg veldig mye øreverk og kan fort bli svimmel samtidig som konsentrasjonen min blir dårlig. Jeg har veldig lyst til å snakke med min kontaktlærer siden hun er veldig snill. Men hva skal jeg si, og vil hun sjønne det eller vil hun synes dett er kleint?

Besvart 27.11.2017 09:33
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til Ung.no!
Jeg synes det er kjempefint at du tenker på snakke med kontaktlæreren din om hvordan du har det. Når du strever med skolen, opplever stress som gjør at du føler det sliten, så er det veldig bra om du snakker med læreren din om det.
Det er gjør godt å få satt ord på det, og du kan få støtte og hjelp til å takle det.
Du kan si til henne at du har lyst til å snakke med henne om stress og at du er sliten. Det er nok informasjon til å komme i gang med samtalen, og læreren din vil hjelp deg.

Du sier også at du har hatt en del øreverkt i det siste, og at dette fører til at du lett blir svimmel og ikke klarer å konsentrere deg. Det er lurt å fortelle læreren din om det, slik at hun vet om det og kan ta hensyng til det.
Som regel går øreverk over av seg selv i løpet av noen dager, men det er smertefullt når det står på. Dersom dette ikke gir seg, er det lurt at du får en sjekk hos lege din for å se om det er noe som må behandles. Snakke med moren din om dette, slik at hun kan hjelpe deg.

Jeg legger også ved noen artikler om stress som kan være til nytte for deg.
Husk at du også kan snakke med helsesøster på skolen din når du har det vanskelig eller bare trenger noe å snakke med. Der kan du også spørre om råd for øreverken din å få hjelp.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Derfor føler du deg alltid trøtt og sliten

Sovner foran pc'en (colourbox.com)

Føler du deg konstant trøtt og sliten? Da er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett. Her kan du lese litt om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen.

Les mer

Slik takler du stress

Tenåring holder ei stor rund klokke foran ansiktet sitt. (www.colourbox.com)

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

Les mer

Mine tanker om tentamen

Nervøs jente (colourbox.com)

Har du stresset deg i hjel før tentamen? Fortvil ikke - her får du tipsene for å unngå dette.

av Skage, ungdomsjournalist Ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvhjelp