Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min, som jeg er så avhengig av, slo opp med meg.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Har sletet med depresjon og angst siden jeg var 12 år gammel. Da jeg endelig fant ut hva det var som feilet meg fikk jeg komme inn til BUP forr å få hjelp. For 1 år siden var jeg på tur å ta selvmord fordi jeg trives ikke hjemme og jeg har ingen venner. Jeg bor veldig langt unna sentrum så jeg har aldri hatt mulighet til å være i byen etter skolen å henge med klassekamerater eller lignende. Jeg var på tur å ta mitt eget liv da jeg møtte en gutt. Vi ble gode venner å ikke lenge etter ble vi kjærester. Jeg har vært avhengig av han siden han er den eneste vennen jeg har å han bor i sentrum så jeg kunne være til han i ferier og i helgene så jeg slapp unna familien min. Men for noen dager siden slo han opp med meg og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er fremdeles avhengig av å ha han rundt meg selv om det gjør fryktelig vondt. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å slutte å være avhengig av han. Hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du er i villrede og ikke helt vet hva du skal gjøre om det er slutt med kjæresten. Slike brudd er vanskelige og spesielt om du opplevde at han var en så sterk støtte for deg at du følte deg avhengig av ham. 

Om du bekymrer deg for at dette blir så vanskelig for deg at du på nytt får tanker om at du ikke vil leve lenger, er det viktig at du raskt tar kontakt med noen som kan hjelpe deg. Det hjelper snakke med noen når livet føles vanskelig.

Når en er i krise og følelsene er sterke, er det vanskelig å se gode løsninger, derfor er det viktig at du forsøker å roe ned situasjonen. Tillat deg selv å sørge, men ikke la kjærlighetssorgen få ta helt overhånd og ikke vær alene med tankene dine.

Du kan kontakte helsesøster på helsestasjon for ungdom, eller fastlegen din. Sammen kan dere finne ut hva som kan være den beste hjelpen for deg.

Jeg legger også ved en oversikt over gode hjelpetjenester som jeg anbefaler deg å sjekke ut. 

Ikke gå alene med din fortvilelse, men snakk med noen som kan hjelpe deg til å sortere tanker og følelser og finne løsninger på dine vansker. Selv om alt kan virke håpløst vet en av erfaring, at når kjærlighetssorgen og den verste krisen har lagt seg, vil en ofte komme seg videre i en ny retning. Les mer om kjærlighetssorg i artikkelen jeg legger ved.

Håper dette var til hjelp for deg.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser