Hopp til hovedinnholdet

Selvskading, blokka på snapchat

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei igår fortalte jeg kjæresten min at jeg driver med selvskading, han sa at jeg måtte slutte og vis jeg ikke slutta måtte han slå opp! Jeg sa at jeg skulle prøve å stoppe å s sa jeg natta. I dag tidlig gikk jeg på Snapchat å så så jeg at han hadde blokka meg! Jeg ble utrolig lei meg!! Hva skal det lizzm bety?!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så leit at du har det så vanskelig og at du selvskader deg. Det er forståelig at du ble utrolig lei deg når han blokka deg. Mange ungdommer synes det er skremmende med selvskading. Kanskje kjæresten synes det ble vanskelig å forholde seg til. Sendte du bilde av selvskadingen din til han på snap?

Mange ungdommer sender bilder av selvskading på snap, og flere ungdommer synes det er vanskelig å ta i mot slike bilder. Det kan handle om at man ikke vet hva selvskading er og hva det kan være et uttrykk for. Hva er grunnen til at du selvskader deg? Er det noe i livet ditt som er vondt og vanskelig? Har det skjedd noe spesielt?

Jeg kan ikke svare deg sikkert på hvorfor kjæresten din blokka deg på snap. Han er den eneste som vet sikkert hvorfor han gjør det han gjør. Kan du spørre han om hvorfor han blokka deg?

Det kan være vanskelig å hjelpe seg selv når man har det vanskelig. Det kan være lurt å snakke med noen voksne man stoler på og har tillit til. Helsesøster på skolen for eksempel. Voksne kan hjelpe med å sortere i hva man kan gjøre med situasjonen selv og hva andre må ordne opp i. Og noen ganger blir ting som er vondt mindre vanskelig når man deler tankene med noen. Det kan på en måte bli lettere å tåle det vonde når man ikke er så alene om det. Det er fint at du prøvde å snakke med kjæresten din. Men kanskje det ble vanskelig for han å vite hvordan han kan støtte deg. Du kan prøve å forklare hvorfor du gjør det og hva slags støtte du trenger fra han. Så må han sette de grensene han trenger å sette for seg selv.

Se også vedlagte artikler. Håper det ordner seg mellom dere. Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap