Hopp til hovedinnholdet

Har fått henvisning til psykolog, men er lang ventetid. Hva bør jeg gjøre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente som sliter med angst,og er redd den skal ødelegge hele livet mitt, er sånn det føles nå. Jeg har slitt med angstperioder ca en gang i året, mens nå har jeg fått en runde igjen. Men nå kjennes alt litt tyngere, og føler ikke den skal gå over med det første. Har alle angstsyntomer, og har vanskeligheter med magen. Mye av det handler om usikkerhet om meg selv og i forholdet mitt. Har fått snakket med han og de jeg må snakke med, så det er i orden. Men likevel henger angsten igjen. Jeg prøver å leve et normalt liv, men nå kjenner jeg at jeg også begynner å føle meg mer deprimert også. Har fått henvisning til psykolog, men er lang ventetid.Hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no.

Det er godt å lese at du har fått snakket med de rundt deg og har fått henvisning til psykolog slik at du får hjelp for angsten din.

Jeg tenker det er viktig at du fortsetter å ha gode samtaler med kjæresten din. Det er viktig at du kan kjenne deg trygg i forholdet ditt og forhåpentlig er han en snill, varm og god kjæreste for deg.

Det er viktig at du kjenner etter hvordan det er for deg nå og det kan være veldig fint og lærerikt for deg om du også kan trene på å skrive/snakke om hva du kjenner på. Det kan du eksempelvis gjøre ved å begynne å skrive dagbok hver kveld. Forsøk å beskrive hva du kjenner på og hvordan dagen har vært for deg. Det vil være godt for deg å oppsummere slik hver kveld og trene deg på å nyansere og varierer beskrivelsene dine.

Du kan i tillegg gå til Helsestasjon for ungdom og få støttesamtaler i venteperioden. Der kan du lære mer om angst og hva som skal til for at den skal reduseres.

Se også artikler som jeg har lagt ved til deg.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.

 

 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

- Jeg synes det er vanskelig å takle vonde følelser

Trist gutt (colourbox.com)

Jeg synes ikke det er så lett hele tiden. Noen ganger føler jeg at jeg er deprimert, men jeg tror kanskje jeg er lei meg. Hvordan skal jeg klare å komme meg ut av en vond følelse?

Les mer

Sidetmedord.no - skriv om hvordan du har det

(Foto: H. Naibaho, Unsplash.com)

Mange synes det er lettere å skrive enn å snakke om det som er vanskelig. Skriv til Sidetmedord.no og få svar fra voksne veiledere eller andre unge.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser