Hopp til hovedinnholdet

Jeg har opplevd en rar følelse i hodet, bør jeg få hastetime hos legen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Har opplevd en rar følelse i hodet de siste månedene, grunnet ferie så er time hos lege over en måned til med mindre jeg ringer for hastetime, men vet ikke om det er noe akutt. Jeg opplever en slags kald elv som starter i pannen min og renner spredd i mange grener rundt om kring i hodet mitt. Opplever det som oftest når jeg våkner om natta men kan skje nårsomhelst ellers og egentlig. Det gjør ikke vondt, jeg føler meg på en måte mer svimmel men er ikke helt det heller, er bare merkelig.. Har ikke opplevd noe slikt før, men sliter med både depresjon og angst så lurer på om det kan være noe psykisk? Mvh jente 20.

Besvart 10.08.2018 21:07
 

Svar
Hei jente 20 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du er bekymret om du de siste månedene har opplevd en rar følelse i hodet. Samtidig er det ikke rart at du mistenker at dette kan være psykisk om du i tillegg sliter med angst og depresjon.

Det er dessverre ikke mulig for meg å si hva som er årsaken til dine symptomer fra hodet, og det er nok lurt å ta en prat med en lege, som kan undersøke deg og finne ut hva plagene dine skyldes.

Men om du bør ta en akuttime, er heller ikke så lett for meg å gi deg råd om. Men om symptomene forverres, eller du får andre symptomer i tillegg, bør du kontakte lege for en akuttime. Du kan også ringe den lokale legevakten. Her kan du få snakke med en sykepleier som kan veilede deg og si om du bør undersøkes straks, eller kan vente til din ordinære time.

Håper dette var til hjelp for deg og legger ved noen artikler jeg anbefaler deg å lese.

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Redd for å være syk? - om bekymring for sykdom, helseangst og hypokondri

Nervøs jente (colourbox.com)

Kan jeg ha en alvorlig sykdom? Det er ikke uvanlig å merke slike tanker, men for noen kan tankene ta mye tid og krefter. Sterke og overdrevne bekymringer for sykdom kan føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser