Hopp til hovedinnholdet

Er redd for at hun er psykotisk.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei , jeg er litt bekymret over meg selv.. jeg har vært igjennom masse siden jeg hva liten. For noen år siden så hva jeg skikkelig deprimert og alt til nå idag har jeg det bra men jeg har vært innom flere ganger hos psykolog og BUP.. har både blitt diagnosert med generalisert angst og OCD ( mest tvangstanker ). Jeg er no 16 med humørsvingninger så det forstårr jeg. Men det jeg lurer på er at jeg har hatt masse opp og ned , noen ganger så er jeg kjempe glad men også en uke etterpå så får jeg selvmordstanker og sånt. Det er dager der jeg er glad men plutselig blir helt svart for si det sånn. Jeg sliter mye med angst og jeg spør så mye og grubler at jeg blir gal , jeg får tanker om at kanskje jeg er psykotisk. Jeg får dårlig selvfølelse av tanker som det. Hva bør jeg gjør? Er det noe jeg bør være bekymret over? Mvh. Jente, 16

Besvart 10.08.2018 11:16
 

Svar
Hei

Det jeg leser her at du sliter med av depressivitet, angst og humørsvingninger får meg ikke til å tenke at det kan være psykose du er i ferd med å utvikle. Så det tror jeg ikke du trenger å bekymre deg over! Men jeg leser her at du sliter med deg selv og at du har behov for hjelp til å få et mer stabilt humør og mindre angst. Du skriver at du har blitt utredet og diagnostisert på BUP, men det jeg lurer på er om du fortsatt går i terapi?

Dersom du gjør det så anbefaler jeg deg å vise din behandler det du har skrevet her til oss i UNG.no slik at han/hun kan hjelpe deg med det du sliter med.

Dersom du ikke går til BUP så anbefaler jeg deg å skaffe deg et nytt tilbud der. Snakk med dine foreldre, med helsesøster på skolen der du går og/eller ta selv kontakt med fastlegen din. Disse vil da kunne hjelpe deg slik at du får et nytt tilbud på BUP og at du på sikt får det bedre med deg selv. 

Det du bør gjøre er å sørge for at du får hjelp med det du sliter med! Ikke gå alene med det du sliter med for da kan du risikere at det du sliter med utvikler seg til det verre for deg. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser