Hopp til hovedinnholdet

Sliter med angst.

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg har sykt lyst til å dra på språkreise og da må jeg skaffe en jobb. Men det er noe som holder meg tilbake.. Jeg har lenge trodd at jeg har sosial angst. Rett ved der jeg bor er de en bro, og der pleier det å være mange jeg kjenner. Hver gang jeg går forbi føles det ut som om jeg skal få et panikkanfall.. :( Det er ikke gøy fordi det går jo veldig utover meg når jeg ikke engang tør å skaffe en jobb.. trenger gjelp

Besvart 10.08.2018 11:25
 

Svar
Hei

Jeg vet ikke hva slags angst du sliter med, men jeg leser her at du har litt angst og at du bør snakke med noen om det du sliter med. 

Det du skal gjøre er å snakke med f.eks. dine foreldre og/eller med helsesøster på skolen der du går om det du sliter med av angst. Dersom du gjør det vil de sørge for at du får hjelp slik at du får mindre angst og klarer å både skaffe deg en liten jobb og dra på språkreiser. Vis gjerne dine foreldre og helsesøster det du har skrevet her til oss i UNG.no. 

Jeg legger ved noen artikler her til deg som jeg tror du vil ha god nytte av å kikke litt på. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser