Hopp til hovedinnholdet

Sover med smokk og koseklut. Utsatt for omsorgssvikt.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg liker å sove med smokk og koseklut. Oppvokst med omsorgsvikt.. Men hva er feil med meg?!

Besvart 10.08.2018 11:21
 

Svar
Hei

Når det er slik at du har hatt en vanskelig oppvekst med omsorgssvikt så er det ikke rart at du trenger en trygghet når du skal sove. Kosekluten og smokken er noe som gav deg denne tryggheten når du var liten og den gjør det fortsatt i dag. 

Det feiler deg ikke noe! Det som nok er problemet er at du fortsatt er utrygg, men det kan jeg love deg at du kan få hjelp med. Jeg håper derfor at du kan snakke med noen om både det vonde du har opplevd i oppveksten og den utryggheten du sliter med i dag. Jeg håper at du kan snakke med helsesøster på skolen der du går og/eller med fastlegen din. Vis gjerne legen din/helsesøster det du har skrevet her til oss i UNG.no. Disse vil ta deg på alvor og sørge for at du får det bedre og tryggere med deg selv.

Legger ved noen artikler her til deg som jeg tror du vil ha nytte av å kikke litt på. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har krav på omsorg

Hender som holder hverandre (colourbox.com)

Du har krav på omsorg. Det er i første rekke dine foreldre som har ansvaret for å gi denne omsorgen, men de kan ha behov for hjelp med dette ansvaret i korte eller lengre perioder.

Les mer

Jeg vil snakke med noen for å dele tankene mine

Nervøs dame (colourbox.com)

Noen ganger er det vært fint å kunne snakke med noen andre enn venner. Det finnes voksne som har tid til å lytte.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser