Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Det er vanskelig å bli del av min nye familie

account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Foreldrene mine er skilt og jeg har hatt mye vanskeligheter med å takle det, blant annet fikk jeg stemor og 2 stesøstre med en gang. Pappa vil gjerne at jeg skal bli en del av deres nye familie, og jeg prøver, prøver virkelig mitt aller beste. Han ber meg ofte sende meldinger til stemora mi, eller gå å spørre stesøstra mi om vi skal dra på kino osv. Jeg skjønner ikke hvorfor, men jeg synes det er ekstremt vanskelig å utføre det. Det har vært slik det siste året, og før har jeg ikke tenkt så mye over det, men nå plager det meg virkelig. Enkle handlinger som det klarer jeg ikke å utføre, uansett hvor mye jeg hsr lyst og prøver. Men før jeg klarer å spørre om å dra på kino f.eks. sitter jeg en halvtime på badet å gråter fordi jeg bare ikke klarer... det er som om du skal åpne en dør som verken sitter fast eller er låst, men det går bare ikke å åpne døren. Håper det var forståelig. Hva kan dette være? Det plager meg veldig mye i hverdagen.

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer