Hopp til hovedinnholdet

Jeg spiser mindre og tror at alt jeg gjør er feil, skal jeg snakke med noen

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er 13-år og har sluttet og like mat.Jeg prøver å presse i meg mat på morgen men klarer ikke,på skolen prøver jeg og unngå å spise,middag bruker jeg å spise litt,kveldsmat unngår jeg.Jeg føler meg tykk men alle sier jet ikke er det. Jeg sliter med å tro at det jeg gjør er rett,jeg tror alt jeg gjør er feil og jeg begynner å gråte litt i timene på skolen uten at noen ser det fordi jeg er redd for å være i timene,jeg kan ligge og gråte om kveldene,i 7.kl brukte jeg å gå til helsesøster og prate,skal jeg begynne å gjøre det igjen, eller hva skal jeg gjøre?

Besvart 05.09.2018 18:42
 

Svar
Hei

Det er leit å lese at du har fått så vanskelige tanker om deg selv. Når man er på vei til å bli ungdom er det helt vanlig at man blir litt mer usikker på seg selv. Likevel blir jeg bekymret når jeg leser at du spiser så lite og har så mange tanker som forteller deg at du ikke gjør ting riktig. 

Jeg anbefaler deg å snakke med helsesøster igjen eller foreldrene dine. Det er fint å få støtte fra voksne når man strever med leie tanker om seg selv. Du trenger også støtte til å spise nok mat. Selv om du ikke har lyst på mat trenger kroppen din mat. Når du spiser lite vil de negative tankene dine og følelsene forsterkes. Det er derfor superviktig at du får støtte av for eksempel foreldrene dine til å spise nok mat. 

Jeg legger ved noen artikler som du kan lese. 

Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser