Hopp til hovedinnholdet

Jeg er så sliten

Annet 17 år
 

Spørsmål

Hvordan får man mer energi ? Jeg går rundt og er sliten konstant! Får nok søvn og alt det hær og spiser nok, men jeg har INGEN energi! Hva skal jeg gjøre ? Jeg er såååååååå sliiiiten i kroppen og det går utover skolen og min psykiske helse. Jeg får i meg cirka 900mg koffein daglig. What to do ?

Besvart 14.09.2018 19:27
 

Svar
Hei

Så bra at du sjekker opp hva det kan være når du føler deg ekstra sliten. Det er vanskelig å gi deg et godt svar uten å undersøke deg. 

Det at du er sliten kan handle om sykdom, mangeltilstander i kroppen, stress og andre årsaker. Jeg synes du skal oppsøke helsesøster eller fastlegen din, og få hjelp til å vurdere om du har noen helseproblemer som bør behandles.

900mg Koffein hver dag er mye. Du bør ikke få i deg mer enn 125 mg koffein daglig. Hvis du har fått i deg så mye koffein daglig over flere dager, så kan det være grunnen til at kroppen er sliten. Les her om hvor mye koffein kroppen tåler. Se også vedlagt artikkel.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Hvordan få til smarte endringer i kostholdet?

Små endringer i kostholdet kan gi stor effekt (colourbox.com)

Hva og hvordan du spiser er et resultat av vaner du har opparbeidet deg gjennom hele livet. Det kan være vanskelig å endre en vane, men denne metoden kan gjøre det både moro og enkelt!

Les mer

Dette skjer i kroppen når du trener

I denne artikkelen forklarer vi hva som skjer i kroppen ved trening, både under trening og som følge av trening.

Les mer

Energidrikker

Energidrikker

Det er ingen aldersgrense for når du kan drikke energidrikke, men unge rådes til å ikke drikke det ofte. Foreldre og butikken kan nekte deg det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser