Hopp til hovedinnholdet

I en liten stund nå har jeg følt at ingen bryr seg så mye om meg.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, i en liten stund nå har jeg følt at ingen bryr seg så mye om meg. Jeg har venner og folk jeg kan være med på skolen, så jeg er aldri alene liksom men jeg blir aldri invitert til noe etter skolen, og når jeg spør folk om å være med de så e det nesten aldri noen som kan.... i tillegg er det masse små ting folk gjør som får meg til å føle meg så lite verdt, som for eksempel måten folk snakker til meg på, eller hvordan folk oppfører meg. Noen ganger føler jeg at jeg bare er til bry, og at ingen egentlig hadde blitt noe særlig lei seg om jeg ikke levde... Jeg hater å være i denne situasjonen og ofte føler jeg bare for å gråte uten at jeg der å da har noe å gråte over, men jeg bare føler for å gjøre det... jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med dette, tørr ikke snakke med noen om det, for når jeg kommer i vanskelige situasjoner så begynner jeg å gråte, så om jeg hadde snakket med noen lærere eller andre voksne så hadde jeg garantert begynt å gråte. Hjelp meg....

Besvart 12.10.2018 17:40
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Vi beklager så veldig at det tok så lang tid før du fikk svar fra oss!
Det er så tungt når man føler at ingen bryr seg om en, føler seg lite verdt, at man er til bry, at man tenker at ingen ville brydd seg hvis man ikke levde og det at man hele tiden vil gråte. Det er helt i orden å gråte! Det er til og med godt å gråte! Når man er i puberteten er det vanlig at følelsene svinger. I det ene øyeblikket er alt greit, i det neste kan det være som en bølge av tristhet kommer over en, og tårene strømmer uten at man vet hvorfor. 
Du må snakke med noen om hvordan du har det! Du kan snakke med de hjemme om dette. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her. Da slipper du å si noe som helst. Om om du gråter gjør det ingenting. De hjemme kjenner deg og er så glade i deg og de vil at du skal ha det bra. Du kan også snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. helsesøstre er også vant til ungdommer som er fortvilte og som gråter. Benytt samme metode med utskrift/skjermbilde. 
Når du er hos helsesøster kan dere sammen jobbe med tankene og følelsene du har. Det å sette ord på tanker og følelser kan hjelpe deg å bli bedre kjent med deg selv. I det man sier ting høyt forstår man mer av seg selv, det en tenker, føler, tror og mener.
Kanskje skal du også arbeide med å bli tydeligere for deg selv, den følelsen du har om deg selv, selvfølelsen? Se artiklene om dette. Hvis man blir mer bevisst på den man er, føler man seg bedre med seg selv, noe som vil synes, slik at andre merker det. 
Mens du venter på hjelp kan du også ringe hjelpetelefoner, se artikkelen om dette. 
Du er viktig og verdifull! Snakk med noen så snart du kan! 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser