Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vært syk i en måned, det er uutholdelig og jeg har selvmordstanker.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har vært syk i magen i en måned nå og vært hos legen flere ganger, tatt blodprøve, urinprøve, gastroskopi og ultralyd. Problemet er at alt er normalt på prøvene, men jeg føler ikke det fordi jeg har fremdeles vansker med å spise. Det begynner å bli uutholdelig og jeg begynner å få selvmordstanker. Det virker som at ingen bryr seg unntatt faren min. Jeg har ikke lyst til å si det til noen fordi jeg ønsker ikke at de skal bekymre seg. Det eneste som hindrer meg i å gjøre det er faren min, og hvis han skulle forsvinne i morgen så hadde jeg nok gjort det samme. Familien min er splittet og vennene mine har det travelt med skole. Hver gang jeg skal sove så håper jeg at jeg ikke våkner...

Besvart 09.11.2018 19:36
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det høres tøft ut slik du har det nå, og jeg kan godt forstå at det kan føles uutholdelig. Samtidig er det fint at tar kontakt med oss og jeg håper det kan hjelpe deg til å finne ut av hvordan du kan få det bedre.

Å be om hjelp ved å skrive hit vitner om at du, på tross av at du har det så vondt og vanskelig, klarer å ta initiativ til å skrive inn til oss. Det sier meg at du har noe omsorg for deg selv igjen. Det er gode egenskaper som jeg tenker du bør lytte til.

Det er forståelig at du er fortvilet nå. Når man er dypt fortvilet og opplever at livet er vondt og vanskelig er det forståelig at du har tanker om bare å gi opp og dø. I en slik situasjon er det viktig å huske på at selvmordstanker er en tanke og et ønske om å slippe å streve og slite med tristhet, tunge og vanskelige ting i livet ditt. 

Jeg anbefaler deg å snakke med noen du stoler på hvordan du har det. Ikke gi opp. Ofte blir ting verre hvis man holder det for seg selv. Du er ikke til bry og jeg er sikker på at det er flere som vil hjelpe deg. Snakk gjerne med en fagperson om tankene dine for de er vant til å snakke om alvorlige og tøffe ting og vil ta deg på alvor. Du kan også ringe hjelpetelefonen på telefonnummer 116 123. Det er gratis, og åpent hele døgnet. Der kan du være anonym.

Lykke til - selvom det føles forferdelig nå så kan du få det bedre, men søk hjelp.

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser