Hopp til hovedinnholdet

Skader meg og trenger hjelp. Er redd for å dø.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg er livredd for ke eg kan gjøre mot meg selv, jeg har prøvd å ta livet mitt flere ganger, skader meg hver dag og har angst men legen min, legevakta, psykologen vil ikke legge meg inn de mener jeg ikke trenger det at eg ikke er syk nok, og eg har sakt at eg e redd for ke eg kan gjøre mpt meg selv og alt men de høre ikke. Men jeg vet at hvis jeg ikke blir det så vil g ta livet mitt, eg kan ikke være alene, og eg har ingen som kan pase på meg. Eg vil ta masse av en medesin som hete escitalopram actavis 5 mg, eg vil ikke dø, men jeg må skade meg for å få hjelp, så eg slepper å ta livet av meg, men hvor mange ca e det naturlig for en kropp å tåle uten å dø osv? Tenkte å ta 30 stk e det for mye? For eg e redd eg ska ta for mange å dø, og eg vil ikke det. Men eg har gjort alt eg kan for å få hjelp men de hører ikke på meg. Men jeg vet at jeg trenger hjelp, for ef har vært i samme sitvasjon før. Og eg kjenne ei som tok livet aitt for hun fikk ikke hjelp. Pleaae hjelp og svar på spørsmålen

Besvart 11.11.2018 19:32
 

Svar
Hei jente 18 år!

Takk for at du tar kontakt med oss i ung.no når du har det så vanskelig. Vi vil gjerne hjelpe!

Det høres ut som du har det vondt og har hatt det en stund.  Jeg råder deg til å kontakte noen med en gang som du kan få hjelp hos. Kan du snakke med  foreldre eller en annen voksenperson du har tillit til?Har du noen venner som du stoler på du kan ta kontakt med? 

Å ta store mengder tabletter er aldri en god løsning og er svært farlig! Jeg kan ikke svare på hvor mange tabletter som er farlig å ta. Det vil være avhengig av mange andre faktorer. Jeg anbefaler deg på det sterkeste å ta kontakt med legevakt på 116 117 eller hvis det er akutt og livstruende situasjon må du ringe 113.

Om du har behov for noen å snakke med kan du ringe alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Du kan også ringe Mental helse sin telefon 116 123. Her møter du dyktige rådgivere som kan hjelpe deg. Jeg har lagt ved en artikkel med oversikt over gode hjelpetjenester. 

Selv om alt virker svart og vondt nå så finnes det andre løsninger. Og tro meg- det kommer gode ting fremover for deg også.Det viktigste er at du ber om hjelp! Uansett hvor vanskelig du har det er det mulig å få hjelp! 

 Jeg sender deg mange gode tanker og en varm klem! Ta godt vare på deg selv og hold ut! Det blir bedre!

Hilsen psykolog, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykiske plager og lidelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykiske plager og lidelser