Hopp til hovedinnholdet

Er jeg deprimert?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei.jeg er en jenta på 15 år og jeg Tror at jeg har depresjon. Jeg vil ikke gjøre noe som helst.eller det mer at jeg ikke orker. Jeg har alltid hatt gode karakter (6,5) men nå får jeg alltid dårlige karakter.jeg henger ikke med vennene mine lenge.jeg prøver alltid p være snill og late som om jeg er glad og har det bra derfor går jeg alltid med rosa og er litt "sassy". Men inni meg er jeg helt tom og føler meg virkelig ikke bra.jeg spiser heller ikke noe mat.jeg klarer ikke.jeg klarer ikke å svelge maten derfor spiser jeg en gang om dagen eller så spiser jeg ikke i det hele tatt. Men jeg går opp i vekt selvom. Jeg prøvde å si det til mamma men det hjelper ikke. Hun er en sånn gammeldags person så hun er sånn du må hjelpe deg selv,du må sitte med oss familien litt mer ikke i rommet men når jeg er med dem blir det bare verre. Jeg tenkte på å ta selvmord flere ganger men torte aldri å gjøre det. Familien min gjør alt bare verre. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre plis svar så fort som mulig!

Besvart 06.12.2018 17:33
 

Svar
Hei

Fint at du kontakter oss på ung.no

Det virker som moren din ikke helt forstår hvor vanskelig du har det.

Om du klassifiserer for diagnosen deprimert, er det en lege eller psykolog som må vurdere, men det jeg kan si med sikkerhet er at du trenger en trygg voksenperson å snakke med.

Du trenger noen å snakke med over tid. Jo fortere du begynner å åpne deg, jo fortere blir du bedre.

Mitt råd er at du bestiller time hos fastlegen eller snakker med helsesøster på skolen.

Der vil du få hjelp. Enten vil de tilby deg samtaler, eller de vil henvise deg videre til annen samtalepartner.

Legger ved noen artikler som du bør se på.

Masse lykke til videre :-)

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser