Hopp til hovedinnholdet

Tror jeg har åpnet opp enn ny bevissthet i meg og lurer på hva som skjer?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg trur jeg åpnet opp en ny bevisshet i meg av en youtube video. kundalini?? jeg så masse ting i ettertid og det er veldig rart å merkelig nå når jeg lukker øynene... jeg ser tusentals av ting når jeg lukker øynene.. jeg har holdt på en del tidligere med chakras/videoer og sånnt... jeg vet ikke hva som er virkelig eller ei... om det bare er tankene/fantasiene mine... er det ekte? jeg trur jeg missoppfatter meg selv en del, tar meg for seriøst,tenker for mye,for stort, er bekymret, har mye angst og diverse...men det var noe som skjedde med meg ihvertfall... jeg kunne kjenne det i hele kroppen natten derpå av denne "oppvekkelsen". det har skjedd mye underlige ting med meg... jeg vet ikke om det er en fantasi jeg har laget eller om det virkelig er skjedd noe/åpnet opp noe ifra den videon jeg ser.. og plis ikke si at jeg skal snakke med psykolog. tankene mine surrer... jeg har laget meg mye forestillninge også om meg selv. plis hjelp meg :(

Besvart 22.12.2018 01:36
 

Svar
Hei, gutt på 20 år!

Det høres ut som du har hatt en underlig og/eller skremmende opplevelse knyttet til en youtube-video du har sett.

Du ber meg om å plis ikke si at du skal snakke med psykolog. Samtidig så tenker jeg at du får ikke skikkelig svar om du ikke snakker med noen som kan hjelp deg der du er. Jeg kan ikke svare konkret på hva som har skjedd med deg over internett. Du skriver for eksempel ingenting om du har ruset deg eller om disse tankene kom litt ut av det blå eller har bygd seg opp over tid. Du skriver heller ikke noe om søvnmønster og hvilket stress du eventuelt er under som kan sette alle mennesker litt ut av spill. 

Det å ikke lenger vite hva som er ekte og ikke kan være skremmende å oppleve. Og ofte vil man da trenge å snakke med noen som kan hjelpe med å finne ut hva man skal gjøre videre. Dersom man oppfatter ting som ikke er ekte som ekte så kan man si at personen har et virkelighetsbrudd. Vi kan hos noen også kalle det psykotiske symptomer. Det finnes god hjelp for å finne ut av hva som skjer, men da må du oppsøke noen du kan snakke med. 

Dersom du ikke vil gå til psykolog kan du gå til fastlegen din for å fortelle. Dersom du blir veldig skremt av tankene dine og tenker at du trenger hjelp med en gang kan du gå til legevakten eller ringe tlf 116 117 hvor som helst i landet. Du som er 20 år kan også gå til helsestasjon for ungdom for hjelp. 

Du skal ikke trenge å ha det slik at du er usikker på hva som er ekte og ikke, at tankene snurrer, har angst, bekymrer deg og at du kjenner i hele kroppen at noe har "skjedd". Jeg tror at du skal snakke med noen selv om du skrev at du ikke ønsket det. Det er ikke farlig å snakke med noen om hvordan man har det - husk at de man møter på slike steder er vant til å snakke med personer om alt mulig og de vil kunne gi råd. 

Ønsker deg alt godt og lykke til! 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Over 18 med psykiske problemer?

Jente hos legen (colourbox.com)

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser