Hopp til hovedinnholdet

Jeg spiser lite. Kan jeg bli tvunget til behandling?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Eg var innlagt frivillig den 5 jan og skreiv meg sølv ut 9 jan og legen min der fraråde d veldig og alle er bekymret og sånn eg åt masse peanøttsmør før å få pappa til å føle seg bedre men eg trur eg skal kaste d opp snart.d blei før slitsomt å arbeide med problemene mine og testene legen på sjukehuset virket fine og eg må på masse møter og sånn og eg vil ikkje d.kan eg nekte å dra? Dei kan ikkje tvinge meg og eg vil ikkje eg har ete 2 riskaker idag med peanøttsmør og sylte og peanøtt smør på Skei og eg trur d blei halve boksen.eg vil ikkje ete meir og dei kan ikkje tvinge meg.pappa burde ikkje stresse heller eg har d fint.ingen kan tvinge meg til noe ikkje sant?

Besvart 11.01.2019 17:40
 

Svar
Hei

Det er leit å lese at du skrev deg ut fra sykehuset så raskt da du var innlagt. Du trenger virkelig hjelp, for du virker å være i en alvorlig situasjon. Å streve med spising kan føre til alvorlige konsekvenser for deg og derfor anbefaler jeg deg å ta imot behandling. Om du ikke vil legges inn er det viktig at du følges opp poliklinisk.

Du spiser lite mat og trenger støtte til å spise nok. Kan faren din støtte deg i måltider slik at du får i deg den mengden du trenger? I dag er den anbefalte metoden for å behandle spiseforstyrrelser hos ungdom familiebasert. Om du ikke har fått den tilnærmingen kan du spørre om å få den behandlingen for da kan faren din være en del av den og støtte deg til å spise nok mat. 

Mange ungdommer ønsker ikke hjelp til å bli frisk fra spiseforstyrrelser likevel tar de imot hjelp. Mange tar imot hjelp fordi foreldrene deres sier at de må eller fordi de får dårlig samvittighet for foreldre som blir lei seg når ungdommen deres er syk. Selv om man selv ikke egentlig vil ha behandling kan behandlingen likevel føre frem og hjelpe den som er syk. Spiseforstyrrelse er såpass alvorlig og man kan dø av denne sykdommen. Ingen skal derfor være alene om denne sykdommen.

Det kan hende at lite mat og oppkast kan føre til at du blir innlagt på tvang. Tvangsbehandling kan gies dersom legen vurderer at det er fare for livet ditt. 

Jeg legger ved en artikkel du kan lese.

 

Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Jente på baderomsgulvet ved siden av en vekt (colourbox.com)

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

Les mer

Dette skjer med kroppen om du spiser for lite

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Er det farlig å spise lite mat i én dag, og hva med en lengre periode? Hvor lite mat kan man spise før det blir farlig, og hva er egentlig konsekvensene? Her får du svar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser