Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil at folk skal like meg, men jeg er usynlig for alle.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 18, jeg går videregående Vg2. Æ har vært stort sett venneløs siden starten av ungdomsskolen, æ har prøvd å få venna men æ klare ikke å snakke med folk. Æ åpne munnen min for å si noe men du kommer ikke ut ord. Det e jo ingen som vil være venn med en kjedelig dritt som mæ som ikke kan snakke eller som ikke har personlighet. Æ har ingen venna som bryr sæ om æ, så æ e bare deprimert å trist hele tida, men æ klare å smile å late som alt e bra, fordi hvis æ vise at æ e trist så vet æ at ingen vil bry sæ å det e bare verre. Æ vil at folk ska like mæ, at di legge merke til mæ, men æ e bare usynlig for alle. Æ har ingen æ kan snakke me om nokka detta og d e så tungt å gå å bære på inni mæ, derfor æ skriv detta fordi æ vil bare få sakt d til noen, bare få d ut. Æ vet at d e nokka galt me sia æ e så umulig for noen å like, skulle ønske æ ikke va sånn, skulle ønske æ visste kordan æ kunne forandre mæ, æ hate livet mitt, æ e så trist å deprimert. Æ vil bare gråte, ka ska æ gjøre?

Besvart 14.02.2019 13:40
 

Svar
Hei

Det er leit å høre hvordan du har det, og jeg skjønner godt at det ikke er så enkelt å være deg slik det er nå. 
Du har vært for deg selv ganske lenge, det har nok gjort noe med selvfølelsen din, i tillegg til at du har mistet treningen på det sosiale. 
At du føler at du ikke får det til, har nok med at du er kommet i et feil spor, og at du av den grunn på en måte er låst for tiden.
Når en har det slik er det lett å tenke at det vil være slik for alltid, men tro meg, det finnes veier mot å få det bedre !

Først vil jeg si at du ikke mangler personlighet, problemet er at du ikke får delt den med noen. Likeledes er du ikke en dritt, selv om du føler det slik. 
Du er bra, men har per tiden ikke de redskapene som skal  til for å vise deg selv, til å sosialiseres. 
Derfor har du trukket deg litt tilbake, og folk tenker kanskje du er tilfreds med det, fordi du smiler og later som alt er bra. 
Du er nok ikke den eneste som gjør det.

Flott at du ønsker å finne en vei ut av dette. Det er et viktig skritt på veien. 
Jeg vil anbefale deg å snakke med noen, da det vil kunne hjelpe deg til å sortere tanker og følelser, slik at det blir lettere å ta noen skritt videre. 
Helsesykepleier på skolen kan være en god støtteperson å snakke med og lage små mål med, hun kan følge deg opp over tid. 
Jeg vil også anbefale deg å sakke med fastlegen, og evt bli henvist til psykolog. Vis dem gjerne har beskrevet her, da det gir et godt bilde av hvordan du føler det. 

Når en føler seg ensom og alene, er det lett å føle skam og at en ikke lykkes. Det er dessverre et tabubelagt tema. Dette, selv om undersøkelser viser at mange  føler seg ensomme. 
Det er så lett å tenke at alle andre lykkes og har det bra, men det en ser er ofte fasaden, ikke hele menneskets opp og nedturer. 
Jeg sier dette, fordi du skal vite at du ikke er alene. 

Her er en link om hvordan  jobbe med det sosiale, pluss noen artikler, om å ta kontakt. 

Jeg håper at noe av dette kan være til hjelp. 

Alt godt og lykke til videre på veien mot lettere tider !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser