Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør egentlig PPT?

Jente 13 år
 

Spørsmål

I klassen min er det ganske uro. Det er tre stykker som skal ha ppt hjelp på ungdomsskolen. Jeg tipper at jeg er en av de. Pga jeg er ganske urolig i timene, som egt alle i klasssen er... men jeg har virkelig ikke lyst til å få hjelp av ppt. Og ihvertfal ikke at foreldrene mine skal vite noe om dette. Blir foreldre involvert i dette?(jeg gruer meg veldig til konferasnsetimen. Og hva gjør egt ppt?? Setter stor pris på svar:)

Besvart 18.03.2019 18:48
 

Svar
Hei

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har utfordringer med læring eller oppvekst. De hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

De hjelper for eksempel de som sliter i enkelte fag, som synes det er vanskelig å lære nytt stoff eller å huske det de har lært tidligere. De gir også hjelp ved større og sammensatte problemer.

De hjelper de som har en vanskelig livssituasjon som går utover skolearbeidet. For eksempel dersom noen har mye å tenke på, depresjon, angst, rus, søvnvansker og masse mer.

De hjelper de som ikke trives i klassen eller på skolen. For eksempel på grunn av mobbing eller ensomhet.

PPT er der for å hjelpe deg, slik at du skal lære deg ting på best mulig måte. Dersom du for eksempel har lese og skrivevansker så fikser de slik at du kan bruke laptop på skolen osv..

De kan også hjelpe til når klassemiljøet er bråkete og urolig som du sier. Og kanskje hjelpe deg å finne ut hvorfor du kjenner at du er urolig?

Dersom PPT tenker at du personlig (ikke klassen) trenger hjelp, vil de snakke med foreldrene dine. Men ta det med ro, de aller aller fleste folkene i PPT er flinke og hyggelige folk, som bare vil hjelpe.

Snakk med læreren din dersom du er bekymret, så får du vite litt mer om hva han/hun tenker om ditt behov for kontakt med PPT. 

 

Lykke til!!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PPT skrevet på ei tavle (colourbox.com)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser