Hopp til hovedinnholdet

Fobi for slanger

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har et problem som plager meg mye... jeg har veldig og da mener jeg veldig angst for slanger.. jeg begynner og hylskrike å grine om jeg ser en på TV/Bilde angsten for slanger preger meg veldig mye og det er som jeg føler det er en rundt meg hele tiden. Og det begynner og bli veldig slitsomt! Har dere noen tips til og bli kvitt angsten for det ? Hilsen jente (13)

Besvart 17.03.2019 18:57
 

Svar
Hei jente 13 år!

Mange opplever å ha fobier som preger de i større eller mindre grad gjennom livet. Slik du beskriver dette så er det slitsomt. Heldigvis er det god hjelp å få for å kurere slike fobier. 

Frykt for slanger er ikke uvanlig og egentlig er den frykten med på å beskytte oss. I ditt tilfelle høres det derimot ut som frykten er overaktivert. Måten man jobber for å kurerer frykten er ved å eksponere seg for det. I ditt tilfelle er det kanskje nok å eksponere seg for bilder og filmer. Dette er noe en bør gjøre sammen med noen slik en får hjelp til å gå gradvis frem. 

Jeg anbefaler deg ta kontakt helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom. De har god kompetanse til å hjelpe og om det er aktuelt kan de henvise til psykologisk behandling for barn og unge (BUP). 

Jeg ønsker deg masse lykke til! 

Hilsen psykolog, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fobier

Jente sitter med ryggen til (colourbox.com)

Om lag én av 20 opplever agorafobi og én av sju sosial fobi (sosial angst) i en slik grad at det har betydning for livskvalitet og psykisk helse. Såkalte enkle fobier som redsel for slanger eller krypdyr er vanligere.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser