Hopp til hovedinnholdet

Går det an å ha ADHD selv om man er skoleflink?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg har veldig kort lunte, og det vill jeg ikke ha fordi jeg blir veldig sint av filleting, jeg er rastløs og føler jeg må gjøre noe hele tiden. Jeg blir også veldig fort forstyrret og kan bytte fokus helt, føler også at jeg må fikle med noe når ting blir litt uinteressant. Jeg lurer på om jeg har ADHD, men er ikke helt sikker. Går det an å ha det selv om at man er skoleflink?

Besvart 17.03.2019 18:46
 

Svar
Hei

Dette høres krevende ut for deg.

Jeg forstår godt at du lurer på hva dette kan være for noe. 

Du beskriver en del trekk som kan være forenlig med ADHD, men jeg kan dessverre ikke stille noen diagnose her. Det du nevner kan også være symptomer på andre ting. Jeg tenker derfor at det er viktig at du får hjelp til å finne ut av hva dette kan være for noe. 

Jeg anbefaler deg å bestille time hos fastlegen din. Vedkommende har mulighet til å henvise deg videre til Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) for utredning. 

Du lurer på om det er mulig å være skoleflink selv om man har ADHD. Svaret på det er ja - det er absolutt mulig. 

Jeg legger ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese. 

Jeg håper du finner mer ut av dette. 

Lykke til!

Med vennlig hilsen psykolog

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

André (15) om det å ha ADHD

André er en av de ca 30.000 barn og ungdom som har ADHD i Norge. ung.no har fått møte André. Hvordan er det egentlig å ha ADHD?

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Ane har ADHD

20-årige Ane fra Stavanger er jente, og har ADHD. På utsiden ser hun ut som ei vanlig jente. Om dagen jobber hun som elektrikerlærling, og på kvelden henger hun med venner. – Men Ane har ADHD, en diagnose folk flest gjerne ser på som en guttegreie.

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser