Hopp til hovedinnholdet

Veldig sliten for tiden, aktiv nesten hele uka, kan dere hjelpe meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Nå før tiden er jeg veldig sliten. Jeg klarer så vidt og stå opp før å gå på skolen men når jeg har jobb er det ingen problem med å stå opp. Men før noen dager siden har jeg kjent at jeg er veldig sliten men jeg vet ikke hva som gjør det. Jeg er aktiv nesten hele uka men kjenner at jeg er veldig sliten nå før tiden. Kan dere hjelpe meg?

Besvart 09.04.2019 21:00
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du er veldig aktiv, både med skole og jobb. Det er krevende å klare alt, og i tillegg være tilgjengelig for familie og  venner både sosialt, på sosiale medier og i aktiviteter.

Det høres ut som du vil ha godt av å koble av en stund, og nå er det snart påskeferie. Gi deg selv tid til å hvile med gode pauser, være litt for deg selv, gå turer, kjenne på våren som er i ferd med å komme. Det vil være viktig for deg å holde på gode søvnrutiner, og spise regelmessig slik at du får hentet deg inn etter en krevende periode.

Du kan også bruke noe av tiden din til å lage gode rutiner for ukene frem mot sommeren. Lag deg en plan hvor du prioriterer kun det som er viktigst for deg, hvor du også kan legge inn planlagte pauser hver dag. Det kan du øve deg på avspenning, mindfullness eller andre teknikker for å koble ut verden en liten stund. Dette krever litt trening, men det finnes gode apper som er nyttige å lære. Ta kontakt med helsesykepleier på skolen. Hun kan hjelpe deg med å lage en plan og følge deg opp underveis.

Lykke til og god påskeferie!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser