Hopp til hovedinnholdet

Tror jeg har utviklet spiseforstyrelser

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år. Jeg har kommet til ung.no for å få svar på noen seriøse spørsmål som jeg tenker på nesten hele tiden, hver dag. Helt siden 7ende klasse, har jeg hatt utrolig liten selvtillit, men nå trur jeg at jeg har utviklet spiseforstyrrelser på grunn av dårlig selvtillit. Trur jeg også har angst og depresjon. Har snakket med noen jeg kjenner om symptomer også har jeg tatt noen få quizer. Jeg lurer på om hvordan jeg kan finne ut 100% om jeg har det eller ikke? og hva jeg kan gjøre for å bli kvitt det? Har tanker om å dra til helsesøster, men jeg er for redd for å snakke om selvmordstanker, kutting, angst, selvtillit osv...

Besvart 23.04.2019 11:14
 

Svar
Hei

For å få svar på alle de vanskelige spørsmålene du har, er det viktig at du oppsøker hjelp.

Jeg hører at du har selvmordstanker, og da er det veldig viktig at du ikke venter med å søke hjelp.

Å ta kontakt med helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom høres ut som en god ide. Helsesykepleier kan hjelpe deg videre i hjelpeapparatet og sørge for at du får rett hjelp.
Du trenger ikke være redd for å snakke med helsesykepleier om selvmordstanker, kuttting, angst, osv. Dette er noe hun eller han er vant til å snakke med ungdom om.

Skal du finne ut 100 % om hva som feiler deg, bør du henvises videre til en psykolog i kommunen eller til BUP. Det er enten fastlegen din eller legen på helsestasjonen som henviser deg dit. Helsesykepleieren kan hjelpe deg med dette.

Hos psykolog kan du både utredes og behandles, slik at du blir kvitt de vanskelige og tunge tankene.

Håper svaret kunne være til hjelp, ønsker deg alt godt og masse lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst