Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min har vært utro og skylder på at han har bipolar lidelse

Jente 16 år
 

Spørsmål

Kjæresten min har bipolar lidelse type 1. Han har nå vært utro to ganger og skylder på lidelsen. Jeg føler meg svak som tilgir han, men samtidig har vi vært gjennom mye sammen og jeg vil være kjæresten hans. Han mener det er mani som skaper disse situasjonene, men finner ingenting om utroskap i forhold til mani. Henger det sammen og burde jeg sette meg selv over han? Vi er et langdistanse forhold så det er kjipt når dette blir en krangel den lille tiden vi er sammen.

Besvart 11.05.2019 14:09
 

Svar
Hei jente 16 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og spør oss om råd. Jeg forstår at du er trist og føler deg sviktet av kjæresten din. Da er det fint at du kan spørre oss. Du trenger ikke føle deg svak som tilgir han. Det viser at du har et stort hjerte!

Jeg tror faktisk at det kan være noe i det som kjæresten din sier som årsak til at han har vært utro. Dette kan likevel være vondt og sårt for deg så jeg forstår at dette er krevende.

Veldig mange som har bipolar sykdom kan i oppstemte faser bli mer impulsive. Det vil si at de kan bli ukritiske og ta beslutninger som man vanligvis ikke ville gjort. Dette gjelder i forhold til penger, relasjoner til andre, bilkjøring og også rus.

Dette trenger ikke bety at alle som har en bipolar sykdom gjør dette men mange kan bli mer spontane og miste evnen til å tenke konsekvenser eller i det hele tatt klart. Det er dette som er en del av sykdommen og det kan være veldig frustrerende for de som står rundt.

Jeg håper dette ga deg noen innspill som kan være til hjelp for deg. Jeg vil anbefale deg å snakke med noen om hvordan du har det. Det kan være at du vil oppleve flere ganger at kjæresten din kan gjøre dumme valg for seg selv når han er syk og derfor er det viktig at dere snakker godt sammen og at du også får snakket med noen om hvordan dette påvirker deg.

Har du noen du kan prate med? Venner, familie eller andre? Du kan prate med helsesykepleier på skolen din eller på helsestasjon for ungdom. Jeg vil også informere deg om at bipolarforeningen.no har en god informasjonsside som kan være fin å sjekke ut.

Jeg legger også ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hva vil det si å være manisk?

Glad og trist maske (colourbox.com)

Det er vanlig at humøret svinger og at det går opp og ned i livet. Energien kan variere, man kan være trist en stund og så bli glad igjen uten at er det samme som å ha en bipolar lidelse. Diagnosen bipolar lidelse (tidligere kalt manisk-depressiv) er ganske uvanlig.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykiske plager og lidelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykiske plager og lidelser