Hopp til hovedinnholdet

Tung og mørk periode

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har veldig ofte denne mørke skyen over meg som gjør at ting blir veldig vanskelig. Klarer ikke konsentrer, sitte stille, lytte til folk siden jeg rett å slett er helt i min egen verden. Jeg dagdrømmer og nattenker døgnet rundt om at noe gale skal skje. Men tingen er at jeg pleide å grine meg seg til søvne hver eneste natt uten å helt vite hvorfor men nå bare ligger jeg der i mørket og får ikke ut en enste tåre. Jeg føler meg bare så alene om det. Er det noen gale med meg?

Besvart 15.05.2019 21:29
 

Svar
Hei

Det er ikke uvanlig å ha tunge og mørke perioder i puberteten. Du spør om det er normalt, og da kommer det an på hvor lenge du har hatt det slik.

Hvis du har hatt det mørkt og trist i mange uker, anbefaler jeg deg å få hjelp via fastlege, helsestasjon for ungdom eller helsesykepleier.

Det er ikke sikkert du trenger mange samtalene, så blir livet lysere. Når man setter ord på følelser, så blir de lettere å bære.

Masse lykke til :-)

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Det som er bra med å lese bøker!

Ei jente sitter på gulvet med en bok i hendene og leser

Bøker kan få deg til å føle deg trist, glad, sint eller informert. Det finnes bøker for alle, uansett interesser. Finn deg en bok som passer for deg!

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør.

Bekymret gurr (colourbox.com)

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

Les mer

- Jeg synes det er vanskelig å takle vonde følelser

Trist gutt (colourbox.com)

Jeg synes ikke det er så lett hele tiden. Noen ganger føler jeg at jeg er deprimert, men jeg tror kanskje jeg er lei meg. Hvordan skal jeg klare å komme meg ut av en vond følelse?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser