Hopp til hovedinnholdet

Jeg har begynt å se ting.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet ikke helt hva jeg skal si og gjøre akkurat nå, men jeg har begynt å se ting. Det startet smått med å tro at jeg ser ett av kjeledyrene mine I øyekroken men så er det en jakke. Eller at jeg tror jeg ser en person men det er ingenting der. Men nå har det begynt å frike meg skikkelig ut og det skjer hver dag. Jeg ser I øyekroken at det er en person der. Jeg er sikker, jeg kan fokusere på personen men ikke se direkte hvis du skjønner. Men så for jeg snur hodet er det borte. Jeg har blitt super paranoid og får ikke sove fordi jeg har begynt å få mareritt om umennskelige skapninger som dreper. Alt dette leder til mye panikkanfall, gråting og lite søvn. Jeg vet det høres barnslig ut men jeg er liveredd. Hva er det som skjer, jeg vet jeg ser noen, jeg tuller ikke, det er en person der. Hjelp

Besvart 14.05.2019 18:25
 

Svar
Hei jente 16 år

Jeg blir bekymret for deg og tenker at du må oppsøke hjelp hos enten helsesykepleier på skolen din eller gå til Helsestasjon for ungdom. De kan hjelpe deg og sammen kan dere finne mer ut av hva dette kan være. De vil også vurdere om du er i behov av er spesialisert hjelp som eksempelvis fra Psykisk helse i kommunen eller fra BUP.

Det er viktig at du oppsøker hjelp og tar deg selv på alvor. Du har det ikke bra og blir veldig engstelig av det du ser og de opplevelsene du nå har hatt. 

Jeg vil også oppfordre deg til å ta kontakt med foreldrene dine. De bør vite noe om strevet ditt nå, så de kan være der for deg og gi deg støtte, trygghet og god omsorg. Det tenker jeg at du trenger nå.

Du kan også ringe Alarmtelefon for barn og unge på tlf. 116 111 og bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no og www.soschat.no. De er der for deg!

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser