Hopp til hovedinnholdet

Sliter med noe depressivt. Går til psykolog.

Annet 20 år
 

Spørsmål

Jeg tror jeg holder på å bli gal. Jeg har siden jeg var 12 slitt med deprisjon, angst og veldig mye indre uro. Jeg tror jo dette skyldes intens mobbing på barne-og ungdomsskole og at foreldrene mine aldri har vært åpen om psykiske og emosjonelle ting. For 4 år siden fikk jeg meg kjæreste og ting har endret seg mye. Depresjonen vart så ille at jeg vurderte og ikke holde ut lengre - så sa alt stopp. I 2 dager lå jeg å stirret i taket og siden da har jeg følt meg tomm, jeg slo opp med kjæresten, følte ingenting rundt det, jeg er ikke glad, lei meg , ingenting. Jeg kjenner ingenting, jeg drømmer ikke lengre, og jeg har sett veldig drøye ting på nett for å prøve å fikse tak i en eller annen følelse. Føler jeg vil klø av meg huden fordi ingenting kommer ut av meg. Jeg prøver psykolog men jeg føler jeg får ikke noe hjelp. Jeg har 2 veninner som jeg har sverget til at jeg har det helt fantastisk. Foreldrene mine kan jeg ikke snakke med, det skjer faktisk ikke. Hva gjør jeg!

Besvart 16.05.2019 10:52
 

Svar
Hei

Nei du begynner nok ikke å bli "gal"! Det jeg leser her er nok at du sliter med noe depressivt. Depresjon kan også gi seg utslag i opplevelsen av manglende følelser, slik jeg forstår at du opplever i dag og har opplevd de siste årene.

Du spør hva du skal gjøre. Du skal fortsette hos psykologen du går til! Vis gjerne psykologen din det du har skrevet her til oss i UNG.no. Bedring kan ta tid og mange må ha psykologhjelp lang tid (noen flere år). Gi deg selv den tiden og vær ærlig og åpen med psykologen din om alt det du sliter med av vanskelige tanker og følelser. Det er da du får best hjelp!

Si fra til psykologen din at du ikke opplever effekt av behandlingen. Jeg er sikker på at dere sammen kan legge en plan for at du opplever at samtalene hjelper.

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser