Hopp til hovedinnholdet

Eksamen og stressa!

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Nå som det er eksamensperiode er jeg skikkelig stressa for det. Det virker som om eksamen er midtpunktet i livet mitt akkurat nå, og jeg klarer virkelig ikke å stoppe å stresse med det. Jeg er så nervøs for hva moren min kommer til å si og hva andre tenker.

Besvart 12.06.2019 10:55
 

Svar
Hei gutt (16)

Du er ikke alene om å være stresset rundt eksamen. Det tror jeg de aller fleste kjenner på nå! Men vi har noen tips til deg:)

For å redusere stresset kan du prøve å ikke sammenlikne deg med andre, og ikke sett målene alt for høyt. Sett deg heller oppnåelige mål, som du vet du kan klare.

Det er helt naturlig å være nervøs. Og litt nervøsitet og stress, skjerper faktisk sansene våre og gjør oss mer skjerpet. Det er godt under eksamen.

Snakk gjerne med læreren din om at du stresser en del, så har sikkert han/hun noen tips til deg i og med at han/hun kjenner deg.

I artikkelen under får du flere gode og generelle tips til hvordan man kan takler nervøsitet - les den! 

Lykke til! Dette klarer du!

Hilsen Helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som sliter med eksamensangst

Mange blir stressa av eksamen

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Framføring i klasserom (colourbox.com)

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

Les mer

Forbered deg til eksamen med tidligere eksamensoppgaver

Gutt sitter på pult foran notisblokk og pc (foto: colourbox.com)

Visste du at du har tilgang til tidligere skriftlige eksamensoppgaver? Det kan være svært nyttig å jobbe med disse som forberedelse til eksamen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser