Hopp til hovedinnholdet

Får høre at jeg kan bli «litt mye», råd?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har flere ganger etter at jeg startet på vgs fått høre at jeg kan bli «litt mye». Jeg synes det er veldig kjipt å høre, for det er ikke noe jeg nødvendigvis ønsker å være. Jeg er bare mye glad, og prøver å se på det positive i forskjellige situasjoner. Likevel, ønsker jeg å endre på det hvis dette er noe som plager vennene mine. Jeg vil tone ned på det liksom. Jeg vil ikke miste vennene mine fordi jeg er «for mye». Har dere noen tips for hva jeg kan gjøre?

Besvart 12.06.2019 22:20
 

Svar
Hei

Jeg synes det er bra at du lytter til det vennene dine sier. Samtidig er det viktig å huske på at personligheten din er litt som den er, og at man bør jobbe for å bli fornøyd med den! Dersom de kun har gitt deg denne kommentaren, kan du jo etterlyse noen litt mer detaljerte tilbakemeldinger. Du kan for eksempel spørre i hvilke situasjoner det gjelder, og om de har forslag til hvordan du kan bruke denne siden på best mulig måte. Alle mennesker har både positive og negative sider ved seg, og ekte venner bør kunne akseptere begge deler til en viss grad.

Å endre seg kan være vanskelig og ta tid, så du må be de om å respektere dette. Husk å være stolt av deg selv for den du er! I en annen situasjon vil kanskje denne egenskapen være veldig positiv. 

Ta gjerne en kikk på artiklene under. 

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser