Hopp til hovedinnholdet

Jeg tenner på døde kropper, hva burde jeg gjøre?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei i det siste har jeg tengt på at jeg tenner på døde kropper men føler det er galt. Har en vond følelse av skam inne i meg. Er det noe galt burde jeg si det til foreldrene mine. Hva skal jeg gjøre.

Besvart 12.06.2019 11:32
 

Svar
Hei gutt 14!

Det er utrolig variert hva det er som kan gjøre en kåt og som er deilig å tenke på når en onanerer. Noe av det som en blir kåt av gjør ingenting å tenke på, andre ting kan gjøre en usikker og noen ganger redd og urolig. For eksempel kan en bli urolig om en tenner på uvanlige ting som for eksempel døde mennesker.

Når det gjelder sex, er det noen ting som er forbudt i Norge - blant annet sex med døde mennesker. Men, det er ikke forbudt å fantasere om det. Synes du fantasiene dine er deilige og du har glede av de, kan du fortsette med det. 

Er det slik at tankene skaper problemer for deg, er det fint å snakke med noen om de slik at de kan minke og kanskje forsvinne. Et godt sted å starte, er på helsestasjon for ungdom i kommunen din. Der kan de enten hjelpe deg eller fortelle deg hvor du kan gå for å få hjelp. 

Noen snakker fint og åpen med foreldrene sine om mange ulike temaer, også når det gjelder sex og hva en tenner på. Har du god kontakt med foreldrene dine, kan det være fint å snakke med de. Er det slik at du ikke har en slik åpen og god kontakt med de, kan det være fint å snakke med noen andre. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver Sex og samfunn, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser