Hopp til hovedinnholdet

Jeg er virkelig lei av å ha det slik jeg har det

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er virkelig lei av å ha det slik jeg har det. Jeg ligger mest inne i sengen og unnskylder det med at jeg ikke liker kroppen min. Jeg har venner men føler ikke at jeg er en prioritet eller aldri blir invitert (må alltid invitere meg selv). Jeg sliter veldig med humørsvingning og egentlig forstår ikke hva nytte jeg gjør på jorden og hvorfor jeg lever. Jeg føler meg veldig alene og har ingen jeg kan snakke med i familien. Enkelt og greit har jeg ikke lyst å leve men ikke å dø heller. utrolig slitsomt å ha det slik.vet ikke hva jeg skal gjøre

Besvart 17.08.2019 17:29
 

Svar
Kjære jente 16 år

Det høres virkelig ikke greit ut for deg og jeg forstår at du er fortvilet og har det veldig vondt. 

Jeg tenker det er bra at du har skrevet inn her til oss, for sånn som du har det nå skal du ikke ha det. 

Jeg vil oppfordre deg til å oppsøke enten helsesykepleier eller gå til Helsestasjon for ungdom og be om støttesamtaler. Der kan du få god hjelp til å forstå og sortere de vonde tankene og følelsene du har, og jeg tror det vil være veldig bra for deg. De vil vurdere om du er i behov av annen mer spesialisert hjelp, som eksempelvis fra Psykisk helse i kommunen eller fra BUP. 

Jeg forstår at du synes det er vanskelig å snakke med foreldrene dine, men jeg vil be deg om å fortelle dem noe for de bør vite hvordan du har det. Jeg håper de er gode mot deg og kan tilby masse støtte, trygghet og kjærlighet. 

Du kan alltids ringe Alarmtelefon for barn og unge på tlf. 116 111 og bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no og www.soschat.no. De er der for deg!

Jeg legger ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser