Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Kan jeg ha angst uten at jeg har angst?

account_circle

SPØRSMÅL

Heisann! Jeg har slitt med angst, og helse angst i 3 år. Ifjor merket jeg ikke angsten og trodde nesten jeg var kommet over det, men har fått et skikkelig tilbakefall denne sommeren uten å vite hvorfor. Spørsmålet er.. Hva skal jeg gjøre? Jeg har perioder der jeg ikke har angst, men har skikkelig hjertebank/puls Legen frarådet meg å være oppmerksom på alt som skjer i kroppen, men av og til merker jeg på kroppen selv at det er ikke noe som normalt. Trenger ikke å være oppmerksom, jeg bare kjenner at jeg blir svimmel osv og skjønner da med engang hva problemet er. Jeg har i dag, hatt hele dagen en svak hodepine, trøtthet, og ligget i sengen siden jeg kom hjem fra skolen, men får ikke slappet av fordi jeg føler at jeg har høy puls og hører pulsen når jeg ligger med hodet på puten. Er det slik at jeg kan ha angst ''under bevisstheten''? Og at jeg får hjertebank/høy puls pga angst? Jeg har akkurat nå en puls på rundt 100 minst der jeg ligger og gjør ingenting, og det er utrolig ekkelt med tanke på at det ikke skal være så høy puls når mann ligger og gjør ikke noe som helst. Hørt at hvilepuls skal være rundt 60-80. Vurderer sterkt å gå til legen igjen, fordi jeg tenker alltid at jeg har fått en hjertesykdom nylig. Og tingen med angst er at mann ikke ser sammenheng, det kan liksom putselig skje, men blir forsatt usikker på det med høy puls selvom jeg vet mye om angst. Så hovedspørsmålet er egentlig her: Kan jeg ha angst uten at jeg har angst? Liksom jeg er bevisst og våken, og føler ingen angst men at kroppen har angst, som gjør at jeg får høy puls f.eks? Litt vanskelig å forklare, men lurer på om det er mulig. Jeg har vært veldig aktiv før, men angsten har gjort at jeg har sluttet på idrett, så jeg vet ikke om jeg har fått så utrolig dårlig kondis eller høy puls pga inaktivitet, eller er alt bare angst? Beklager hvis noe av det jeg skrev var uklart, men har problemer med å forklare slike følelser/problemer fordi jeg vet ikke helt selv hva jeg skal skrive og beskrive det. Takk!

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer