Hopp til hovedinnholdet

Jeg savner eksen og vil ha han tilbake

Jente 15 år
 

Spørsmål

Kjæresten min slo opp med meg for et halvt år siden, men jeg savner han fortsatt like mye. Har så utrolig lyst til å ta kontakt med han igjen, men jeg tørr ikke. For jeg føler at han ikke vil ha noe med meg å gjøre. Lever også i et lite håp om at han en gang vil ta meg tilbake. Jeg vet at det enkleste hadde vært å sende han en melding eller snakke med han på skolen. Men jeg vet ikke hva jeg skal skrive eller si til han. Finnes det egentlig andre måter å få hans oppmerksomhet på enn å sende en melding eller snakke med han? Hvis ikke hadde jeg blitt glad for litt hjelp om hva jeg eventuelt kan skrive til han for at han skal bli interessert eller lignende igjen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn til oss. Det høres ut som en vanskelig situasjon og det er veldig leit når man har gjort slutt. Jeg kjenner ikke til deres historie, og hvordan dere begynte forholdet og avsluttet det. Hvis det var et vondt brudd kan det være vanskelig å komme tilbake til hverandre, selvom ingenting er umulig. Nå har du gitt det tid, og sett hvordan det går. Jeg vet ikke om noen andre måter du kan gjøre ting på. Hva med å sende et brev i posten med hva du vil si? En øvelse du kan gjøre er å skrive et brev til han, si alt du føler både godt og vondt, og IKKE sende det, men heller ha det hos deg. Da kan du se på det når du vil og få kontakt med hva du egentlig tenker. 

Grunnen til at du føler at han ikke vil ha kontakt kan være flere grunner til, kanskje noe du er redd for at han ikke vil, også hadde han syntes det var hyggelig med kontakt. Eller så har du kanskje en rett følelse med at han ikke ønsker å ha kontakt. Selvom han ikke ytrer det til deg, så kan det være at han også har tanker og følelser rundt bruddet som han må gå igjennom alene. Du skal bli behandlet med omsorg og respekt. Hvis han kan gi deg dette i dag i form av vennskap eller noe mer så skader det ikke å ta kontakt med han. Du nevner at dere ikke snakker så mye sammen på skolen. Du kan tenke; Hvorfor er det sånn? Hvis du vil snakke med han så kan du kanskje si ''hei'' på skolen eller ''jeg vil snakke med deg. Det er ikke noe alvorlig, men jeg føler at det hadde vært hyggelig om vi kunne begynne å snakke sammen igjen. Jeg vet at vi tidligere (har hatt det vanskelig eller ..... si noe du føler er riktig i denne sammenhengen). Jeg forventer ikke noe mer av dette, men jeg bærer på ønsket om vi kunne ha det hyggelig sammen. Begynne med å bygge opp vennskapet igjen, også kan vi se hvor det går. Dette er jo en vennskapelig måte å snakke på med hint om noe mer.'' 

Eller så kan du si; Hei. Hvordan går det? Snakke litt om det alldaglige, hva han har gjort og du har gjort. Også kan du fortelle; jeg har fortsatt følelser for deg og kunne ønske vi kunne finne ut av ting. Jeg vet ikke hva du føler for meg idag, og jeg vil gjerne gi deg tid til å tenke gjennom det jeg sier. Fra min side er det tungt og jeg tenker mye på det. Litt om hva du tenker (trenger ikke være dypt eller om vanskelige greier, men hva du føler for å si). Så kan du si; hva tenker du? Jeg vet det kan være overveldende med det jeg sier nå, men det er bedre å si det sånn at du vet det, enn å gå rundt å tenke på det på skolen. Uansett hva du velger å gjøre, så hadde det vært fint om vi kunne si hei på skolen og være hyggelige mot hverandre. 

Dette var to forskjellige forslag. Den siste er ganske brutal, du trenger overhode ikke legge det fram sånn, men poenget er å få fram at du fortsatt har følelser. Du kan snakke med vennene dine også som kjenner deg, eller kanskje en voksen du kan betro deg til? I et brudd så tenker man på hva som gikk galt, og ofte så kan de gode stundene føles ekstra bra selvom dere kanskje ikke alltid hadde det så bra. Det er lett å savne noen når man har hatt det fint tidligere eller ikke har kjæreste for tilfellet. 

Du kan også tenke etter hvordan du er i et forhold og hvordan du ønsker å være. Å jobbe med selvtillit og selvfølelse er noe vi mennesker konstant må jobbe med, både de med god og dårlig selvtillit. Dette kan du lese om i artikkelen under, samt legger jeg ved en artikkel om kjærlighetssorg som er veldig relevant til det du kan føle nå. Har du noen du kan snakke med? Er det noen ting du liker å gjøre som du kan gjøre nå? Tenk etter hva som er best for deg, og gjør dette. Etter litt tid fra hverandre så kan dere begge to se hva som er best, og kommunisere om dette. Snakk med han. Du kan også se an hvor viktig det er for det å beholde han som venn, og ytre dette for han. Han blir nok lettet over at du sier ting til han som det er, da er det lettere å forholde seg til hverandre uansett hva dere velger å gjøre. 


Lykke til!Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)
jente 13år
0
08.01.2018 16:14:46
hei!, jeg hat kjærlighetssorg, fordi for 1 år siden så slo jeg opp med kjæresten min. Fordi jeg ikke var helt klar til å være sammen med ham, men jeg prøvde å spørre ham igjen. Å begrunne hvorfor jeg slo opp, men han sier at ham ikke liker meg. Men jeg klarer meg ikke uten han, fordi han betyr veldig mye for meg. Jeg har prøvd å snakke med ham på skolen, men jeg tør ikke. Ham tør heller ikke å snakke med meg på skolen, etter da jeg slo opp. Kan du plis hjelpe meg..?
Bitten
0
29.09.2017 16:24:56
Jo kjærlighetssorg er grusomt. Det river deg opp innvendig og tanker og følelser veller opp i kroppen. Alt en tenker på er den personen som ikke er der mer. Jeg angrer veldig mitt budd.Men samtidig var det mye krangling og uoverstemmelser i hverdagen. Vet ikke hvordan jeg skal komme meg på bena igjen. Har null energi og da er senga en plass og være. Føler med alle som har det like vondt som meg. Jeg både anrer og ikke angrer.

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjærlighetssorg
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjærlighetssorg