Hopp til hovedinnholdet

Hva er galt med meg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har så utrolig mange følelser inni meg, så mye på en gang, og jeg føler at nå har det blitt akkurat litt for mye til hva jeg klarer å takle, og sender derfor inn noen tanker i håp om å få litt hjelp, få litt orden i hodet mitt. Alt i alt lurer jeg vel egentlig på "hva er galt med meg?". Hele tiden går jeg rundt og er redd. Uansett hvilken situasjon jeg befinner meg i, kryper det seg en slags redsel opp etter ryggen min. Jeg er redd for at mine foreldre skal skille lag. Jeg er redd for at det skal skje noe med noen jeg er glad i. Jeg er redd for at det skal skje noe med meg selv. Jeg er redd for å miste vennene mine. Jeg er redd for å ikke prestere bra nok på skolen. Jeg er redd for å ikke være bra nok. Jeg er redd for fremtiden, for eksamen på skolen, for at det ikke skal bli noe av meg. Hver dag når jeg kommer hjem igjen fra skolen er jeg helt utslitt. Alt av krefter har blitt brukt på å holde masken, og være sterk ovenfor de på skolen. Det første jeg gjør når jeg kommer hjem er alltid å sette meg på badegulvet, inni en krok, med lyset slukket og gråte alt av følelser ut. Her sitter jeg i en times tid før jeg tar meg sammen og frisker opp ansiktet til normalt før foreldrene mine kommer hjem - slik at de ikke skal tro at noe er galt. For det er det jo ikke. Ikke for omverdenen. Det er litt vanskelig å forklare. Å skrive. Dette er første gang disse tankene i det hele tatt har forlatt hodet mitt, så blir derfor litt rotete, litt uoversiktelig når jeg prøver å få noen til å skjønne. Men, da spør jeg igjen, med et rop om hjelp, hva er galt med meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke noe galt med deg, selv om følelsene er litt kaotiske og sterke.  Det som kan være litt godt når følelsene er slik, er å prate med noen for å rydde litt og finne måter å hjelpe deg selv på når du er redd eller føler deg så sliten.  Jeg tenker at det både går an å prate med foreldrene dine om at du tenker mye slik om dagen og prate med for eksempel helsesøster på skolen din og få veiledning og hjelp.  Kanskje kan du også gjør noe selv for å finne mer ut av disse følelsene som kommer og for å finne måter å tenke på som kan være til hjelp.  Hvordan du kan prøve å få til det, kan du lese mer om i artikkelen under.  -Jeg vil råde deg til å prøve å fylle ut en slik hjelpehånd som det står om der og så jobbe med å minne deg på å få tak i gode og hjelpsomme "grønntanker" som kan være til hjelp. 

 
Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få tid til alt i hverdagen

Jente sitter i sofaen og er oppgitt (colourbox.com)

Skole og deltidsjobb, trening og fritidsaktiviteter. Mye å gjøre? Her får du tips til hvordan prioritere skolearbeid, når timeplanen er full fra morgen til kveld.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser