Hopp til hovedinnholdet

Jeg har spist snop/is - kan det skade treningen og det å være sunn.

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei. eg har spist is denne lørdagen, og igår. eg hadde egentlig holdt meg for is i 75 dagar og eg har iche spist snop på 316 dagar. eg trener 6-7 gonge i uka. ( spise heller ingenting usunt feks kaka,kjeks,saus,chips,brus,jus,saft ) eg var redd for at d skulle bli liga alvorligt med snopet ( fordi eg klare iche å spisa snop, ska slutta 4ever lzm ) så derfor bestemte eg mg at den dagen va igår då. men nå angre eg.. eg trente igår og eg har trent idag. men eg klare iche slutta m d fyssta eg har begynt. igår trur eg eg spiste 2 store skåler og idag d sama. eg bestemte mg egt for å spisa 2 små IGÅR..!hjelp lzm!! går dette ut over kroppen min nå??for ege veldig opptatt av mat og trening. eg spise veldig lite usunt og e veldig streng m mg sjøl. mange e redd for at eg utvikle spiseforstyrrelse. ( eg komme iche t å gjør de fordi eg elske mat haha ) men ege redd for at dei skålene kanskje ska ødelegga d eg har trent&spist sunt for i øve 2måneder!??&kan eg spisa is når eg har mensen??og kor møye

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, jente 13 år.

Det er helt greit å spise litt snop eller is. Det er faktisk sunt å kose seg litt innimellom med noe søtt. 

Vi som er helsepersonell anbefaler ofte at for å være sunn skal du også kunne kose deg med noe søtt av og til. Det er ikke farlig å spise lørdagsgodt og en dessert, for eksempel is, til hverdags. 

Om man aldri spiser noe søtt og kanskje også spiser for lite mat vil kroppen skrike etter sukker. Kroppen trenger næring for å fungere. Hjernen bruker for eksempel en deciliter sukker hver dag i energi.

Du spør om snop eller is kan ødelegge for din trening. Det som er aller farligst når man trener er å ikke spise nok mat. Om man spiser for lite mat vil ikke kroppen kunne bygge muskler og nyttiggjøre seg treningen. 

 

Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Og hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer

Hvor mye trening er nok, og hvor mye er for mye?

Sliten jente på spinning (colourbox.com)

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

Les mer

Dette skjer med kroppen om du spiser for lite

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Er det farlig å spise lite mat i én dag, og hva med en lengre periode? Hvor lite mat kan man spise før det blir farlig, og hva er egentlig konsekvensene? Her får du svar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser