Hopp til hovedinnholdet

Kan man ha spiseforstyrrelser selv om man spiser?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurte på om det går ann å ha spiseforstyrrelse selv om man spiser? men hvilken type er det da? assa for litt siden var jeg ikke så langt unna å ha anoreksi men så bynte jeg og spise litt mer, jeg er den samme jenta som gikk ned 18-20kg på bare 6 måneder (67kg til 49kg) og syns jeg fortsatt er feit men alle sier jeg er kjempe tynn. dere sa jeg kanskje kunne ha vrangforestillinger eller noe sånt, hva mente dere med det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.


Man kan ha spiseforstyrrelser selv om man spiser. Mange som får behandling for spiseforstyrrelser spiser normalt fordi foreldrene deres eller behandlingen bestemmer at de skal spise tilstrekkelig. En spiseforstyrrelse defineres ikke bare ut fra hva og hvor mye man spiser, men også etter hvilke tanker man har om egen kropp og mat. 

Med vrangforestillinger mener vi for eksempel at en tenker at man er tykk når man egentlig er tynn. Man tenker noe om noe som ikke er virkelig. Mange som sliter med spiseforstyrrelser kan ha vrangforestillinger om mat eller egen kropp. 

Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Jente ved toalett ser på vekt (www.colourbox.com)

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. Lurer du på om du er i ferd med å utvikle en spiseforstyrrelse, kan du få noen svar som er til hjelp i denne artikkelen.

Les mer

Selvhjelpsøvelser på veien mot å bli frisk av spiseforstyrrelse

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser